Korlátozná a kormány a szélerőművek létesítését

2016. szeptember 03. 09:25

Világörökségi és természetvédelmi területen egyáltalán nem, egyéb területen pedig csak akkor szabad szélerőművet építeni, ha az nem borítja meg a villamosenergia-rendszer egyensúlyát – áll egy törvényjavaslatban a napi.hu szerint. A törvényjavaslat tükrözi a kormány politikáját, ugyanis korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium világossá tette: nem akarnak szélerőműveket.

2016. szeptember 03. 09:25

Törvényjavaslatot nyújtott be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János, melynek értelmében világörökségi és természetvédelmi területen egyáltalán nem, egyéb területen pedig csak akkor szabad szélerőművet építeni, ha az nem borítja meg a villamosenergia-rendszer egyensúlyát – írja a napi.hu.

Korábban a Magyar Narancsot tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy hiába várja el az EU, hogy javítsunk a megújuló energia-arányunkon (10 százalékról 13 százalékra), mégsem tartja indokoltnak további szélerőművek létesítését.

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2016. szeptember 05. 21:22
A focista azt begeti h rossz a szélerőmű akkor a birkák is egyből azt begetik, elképesztő. Persze hogy vannak hibák, de az számít hogy jobb e vahy rosszabb összeségében mint az eddigi. Ostoba barmok. A focista megoldása eddig az volt hogy olcsóbban pazarolhahatja a gazt a paraszt a 40 fokra futott bérházakban , majd adóból kipoltpljuk , a z oroszok úgyis fogyasztás után adjak a kenőpénzt (értsd ; rezsi csökkentés )
Bokros Birka
2016. szeptember 04. 11:46
Mi lesz, ha ebből elnök lenne, arra sem emlékezne, hogy megtámadta Oroszországot vagy sem? Elindította atomfegyvereit vagy sem erre egy birodalmat rábízni, még a kutyámat se!
BőröndÖdön
2016. szeptember 04. 10:55
Gondolom,nem tudnak eleget lopni belőle...
Sitiveni Klein
2016. szeptember 04. 00:00
Az atom hulladékot ilyen szépen megoldottuk, most már csak az a kérdésem mit csináljunk a szélerőművek kompozit elemeivel? Állítólag van rá technológia. Igaz, hogy drága de van... vagy legalább én úgy tudom. (Csak úgy belegondoltam, hogy amikor Airbus A380-it kell majd lebontani....)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!