Orbán Ráhel energiaügyekről tárgyalt Bahreinben

2016. augusztus 30. 17:31

Tavaly szeptemberben nem más tárgyalt energiaügyekről Bahreinben az illetékes miniszterrel, mint a kormányfő lánya, Orbán Ráhel, akiről vendéglátói viszont azt hihették, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felesége – írja a 444.

2016. augusztus 30. 17:31

A bahreini energiaügyi miniszterrel tárgyalt Orbán Ráhel tavaly szeptemberben. A Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság oldalára felkerült beszámoló szerint a kormányfő lányáról azt hitték, hogy Orbán Viktor felesége, többször is így hivatkoznak rá. A cikkben szereplő fotón azonban jól látszik, hogy valójában Orbán Ráhellel és férjével, Tiborcz Istvánnal folytattak megbeszélést.

A beszámoló szerint energetikai, gáz- és olajügyletekről tárgyaltak, illetve arról, hogyan lehetne szorosabbra fűzni Bahrein és Magyarország gazdasági együttműködését. A delegáció ezt követően megköszönte a vendéglátást, és reményét fejezte ki, hogy fenntartható üzleti kapcsolat alakul a két ország között új befektetési lehetőségekkel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan és miért került Orbán Ráhel és férje ebbe a szituációban. Ami viszont tény, hogy sem Orbán Ráhelnek, sem Tiborcz Istvánnak nincs hivatalos állami tisztsége.

Orbán Viktor sajtófőnöke nem tud a látogatásról

Az üggyel kapcsolatban az Index megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, valamint Külügyminisztériumot is. Havasi a portál megkeresésére így reagált: „Semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk, kérem, forduljanak az érintettekhez.”

Összesen 445 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jappó
2016. augusztus 31. 10:05
És ez most hogy jön ide?
Dvorino
2016. augusztus 31. 09:43
A találkozón rész vett Garamvölgyi Balázs Magyarország bahreini tiszteletbeli konzulja is, ami a fényképen is látható. Az újságírók megkérdezték a konzult, hogy milyen találkozó is volt, a konzul azt válaszolta, hogy majd kérdezzék erről emberi időben. Kíváncsi vagyok, hogy neki mit jelent az emberi idő, lehet, hogy meg kell neki várni az utasítást, arra vonatkozólag, hogy mit mondjon, mit mondhat? Minden esetre furcsa ez a fajta reagálás a konzul részéről!
atila68
2016. augusztus 31. 09:41
Felvehetnének végre egy publicistát is a 444 szerkesztőségébe.
Sulammit
2016. augusztus 30. 22:42
Ezt a közleményt adta ki Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Ráhel. 2016. augusztus 30., kedd 21:16 Orbán Ráhel közleménye Budapest, 2016. augusztus 30., kedd (OTS) - 2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság. Orbán Ráhel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!