Jót tehet az uniónak a kanadai nyitás

2016. augusztus 20. 12:09

A piacok megnyitásával a CETA támogatja az unió növekedését, munkahelyeket teremthet, és magában hordozza annak lehetőségét, hogy az árak alacsonyan maradjanak, a fogyasztók pedig minőségi termékek nagyobb köréből válasszanak.

2016. augusztus 20. 12:09
Hörcsik Richárd

Milyen előnyei származhatnak az Európai Uniónak a kanadai egyezményből?

Egyrészt jelentősen javulnak majd az európai vállalatok üzleti lehetőségeit Kanadában. A piacok megnyitásával a CETA támogatja az unió növekedését, munkahelyeket teremthet, és magában hordozza annak lehetőségét, hogy az árak alacsonyan maradjanak, a fogyasztók pedig minőségi termékek nagyobb köréből válasszanak. Másrészt a vámok megszűnése évente több százmillió euró megtakarítást jelent majd az európai exportőröknek. A piacok megnyitásával továbbá lehetőség lesz az árak csökkentésére és a kínálat növelésére is.

Nem merültek fel olyan fogyasztóvédelmi aggályok, mint a TTIP-nél? A tengerentúli szabályozás lazább az európainál.

A CETA nem változtat az uniós szabványokon. Az élelmiszer-biztonsággal, termékbiztonsággal, fogyasztóvédelemmel, egészséggel, környezettel, szociális és munkaügyi kérdésekkel kapcsolatos szabványok és előírások érintetlenek maradnak. A Kanadából származó összes behozatal meg kell, hogy feleljen az Európai Unió valamennyi termékére vonatkozó szabályának és rendeletének. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2016. augusztus 21. 11:05
Miért van az, hogy a politikussá ment református lelkészek szinte kivétel nélkül gyomorforgatóak?
velencevisk
2016. augusztus 21. 08:43
Van aki elhiszi, hogy amerika és kanada nekünk jót akar?
matykox
2016. augusztus 20. 23:39
Ez egy IGEN SZAR alákérdezős interjú, a hörcsik mellébeszél. Ez az egész kanadai piac duma egy süketelés. Megugrik majd a magyar hóexport Kanadába. Az ISDS kiváltására - állítólag- létrehozandó bíróságokról hallott valaki bármi konkrétat is? Vagy csak egy újabb technikai junckerezés lesz belőle? NEM a CETÁ-ra!!!
matykox
2016. augusztus 20. 23:17
Hazudós Hörcsik: HH. Mellébeszél, nem a kérdésre válaszol. Magyarul hazudik. Menjen a francba a CETA-val. Meg a munkahelyteremtő fasz dumával. Egy segg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!