Már a külhoni munkaerőt sem tudja megtartani Magyarország

2016. augusztus 28. 13:14

A Jobbik érthetetlennek tartja, hogy miközben évente egy városnyi magyar menekül el gazdasági okokból az országból, a Fidesz csak most vizsgálja egy esetleges járulékcsökkentés hatásait.

2016. augusztus 28. 13:14
Bencsik János

A Jobbik az elmúlt másfél évtized kormányai szegénységi bizonyítványának tartja, hogy míg az ezredfordulón tömegével áramlott hazánkba a szomszédos államokból érkező képzett magyar munkaerő, Magyarország szerepe mára kimerül egy tranzitországéban, ahol az állampolgárság megszerzése után könnyebben lehet nyugaton munkát vállalni.

A sajtóban több munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég beszámolói alapján megjelent átfogó írás visszaigazolja a Jobbik álláspontját. Miközben a kormány a munkaerő-piaci helyzet javulásáról beszél, a várt gazdasági növekedést egyre jobban fékezi a képzett munkaerő hiánya. A KSH adatai szerint az idei év első negyedében több mint 50 ezer állás maradt betöltetlenül, és a negatív tendencia a mérnökök,informatikusok és egészségügyi dolgozók után elérte a szakmunkások tömegét is.

A magyar exodus újabb szomorú fejezete, hogy míg a 2000-es évekig a magyarországi kivándorlást részben ellensúlyozta a külhoni magyarok beáramlása, az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt mára a külhoni magyarok is százezerével suhannak át az országon. A nemzetpolitikai szempontból eddig is káros folyamat tehát mostanra konkrét gazdasági válsággal fenyeget.

A Jobbik érthetetlennek tartja, hogy miközben évente egy városnyi magyar menekül el gazdasági okokból az országból, a Fidesz hatévnyi kormányzás után csak most vizsgálja egy esetleges járulékcsökkentés hatásait. A nemzeti ellenzék kormányra kerülve fel fogja számolni a párthűségi alapon történő pénzosztásokat, valamint olyan adó- és járulékrendszert fog bevezetni, amely a munkaadók és munkavállalók számára is biztosítja a tisztességes boldogulás feltételeit.

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2016. augusztus 29. 07:58
A jobbik eszement propagandistái azt feltételezik, hogy a járulékcsökkentés képes lenne megszüntetni a migrációs nyomást. Észre kellene venni Bencsik Jánosnak (ha nem vesztette el a maradék eszét), hogy a migrációs nyomás fennmarad, amíg más országokban többet lehet keresni, mint otthon, és a munkaerőt röghöz kötő törvények nem segítik a helyzet kezelését. A kivándorlásból fakadó gondokat csak az életszínvonal kiegyenlítődése oldhatja meg. Mi a javaslata a szerzőnek? Vezessenek be munkaerőt röghöz kötő törvényeket, avagy legyen a kormány Mindenható és pillanatok alatt intézze el, hogy egyenlítődjön ki az életszínvonal? Most rögtön, vagy jó lesz azonnal is? 26 éve megtörtént a rendszerváltás, de ezt még egyetlenegy kormánynak sem sikerült azon országok közül, amelyek egykor csaknem fél évszázadon keresztül a Béketábor foglyai voltak!
noMores
2016. augusztus 29. 07:06
Aki munkából akar ma Magyarországon megélni, az a fidesz szerint tökhülye. Meg aki rájuk szavaz, az is..
mohamed
2016. augusztus 28. 20:45
jobbiknál a néppártosodás elhülyődést jelenti :) a kulhoni magyarok most eu állampolgárok igy aki pénzért megy külföldre dolgozni az nyugatra megy evidens okok miatt...
bertato
2016. augusztus 28. 20:30
http://www.taruhanjudibolavipbet88.com Thanks for sharing it http://vipbolam88.com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!