MSZP: Tarlós István puhány

2016. július 15. 15:02

Horváth Csaba (MSZP) szerint nem fogadható el gond nélkül Budapest eladósodása. Tarlós István nagyon megértő a fideszes kormánnyal és nagyon puhány, amikor a budapestiek érdekeit kellene képviselnie – fogalmazott a politikus.

2016. július 15. 15:02

Az MSZP fővárosi közgyűlési képviselője azt kifogásolja, hogy Tarlós István főpolgármester számára a főváros eladósodása gond nélkül elfogadható.

Horváth Csaba pénteken ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy Tarlós István sajtótájékoztatón azt mondta, az Európai Unió részt vesz a 3-as metró infrastrukturális felújításának részfinanszírozásában. A teljes projekt elszámolható költsége várhatóan 205,5 milliárd forint. Ebből az infrastruktúra felújításra eső rész 137,5 milliárd, amire elvileg az EU 85 százalékos támogatást adhat – magyarázta Tarlós István. Hozzátette: azt még nem tudni, hogy milyen mértékű támogatást ad majd az unió.

Az MSZP-s képviselő közleménye szerint a főpolgármesternek abszolút elfogadható, hogy a főváros 40-50 milliárd forintnyi hitelt vegyen fel a 3-as metró infrastruktúrájának felújítására, amely hozzáadódik a szerelvények felújításához szükséges, már felvett 60 milliárd forintos hitelállományhoz. Így Budapestnek egy új, mintegy 100-110 milliárd forintos adósságállománya alakul ki – mutatott rá.

Horváth Csaba közölte, a hitel felvételét úgy is elfogadhatónak tartja Tarlós István, hogy tudható, a budapestiek bő egy hét alatt fizetnek be annyi pénzt a központi költségvetésbe, amennyi a 3-as metró infrastruktúrájának felújításához elegendő. 

Az ellenzéki politikus szerint mindez azért különösen súlyos, mert Budapest Tarlós István főpolgármestersége idején vált hitelképtelenné.

Tarlós István nagyon megértő a fideszes kormánnyal és nagyon puhány, amikor a budapestiek érdekeit kellene képviselnie – összegzett.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2016. július 16. 11:39
Már régen tökön rúghatta volna Szanyi kapitányt, de nem bízott az erejében.
1120
2016. július 16. 11:36
Bezzeg a Horváth Csaba olyan kemény, mint a szar a frigóból!
csurcsányi
2016. július 15. 20:27
Na akkor ki a fasza gyerek,hát a Horvát Csabika!
még fokozza
2016. július 15. 20:21
Tarlós is gázolt már gyereket, mint Mohamed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!