Portik a bíróságon: Tízmilliót adtam Rogánnak

2016. június 17. 12:48

Szembesítés: a Prisztás-gyilkosság miatt tizenöt évre ítélt Portik Tamás beszélt Rogán Antallal és Habony Árpáddal való kapcsolatáról, illetve a belvárosi ingatlanügyekről a Juhász Péter és Rogán között folyó per során a Fővárosi Törvényszéken. Többek között azt állította, hogy tízmilliót adott Rogánnak – írja a hvg.hu. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint Portik hiteltelen.

2016. június 17. 12:48

Juhász Péter és Rogán Antal között folyik egy per, melynek során pénteken került volna sor Rogán Antal volt V. kerületi polgármester, jelenleg miniszter, valamint Portik Tamás, a Prisztás-ügy miatt nem rég tizenöt évre ítélt, alvilági ügyei miatt ismert vállalkozó szembesítésére – írja a hvg.hu. A videófelvételek szerint a labdarúgó Európa-bajnokság miatt Franciaországban tartózkodó Rogán „halaszthatatlan közfeladat ellátására” hivatkozva nem jelent meg a bíróságon, ahol kötelező lett volna személyesen megjelennie. Portik ettől függetlenül elmondhatta a saját mondandóját.

A hvg.hu beszámolója szerint a bíró nem igazán örült neki, hogy Rogán nem jelent meg, mert másfél hónappal korábban egyeztették az időpontot, és akkor a miniszter ügyvédjei nem jelezték, hogy probléma lenne. Ráadásul Portik beidézése miatt komoly biztonsági előkészítésre, szervezésre is volt szükség: a riport szerint tele volt a terem rendőrökkel és TEK-esekkel. Juhász Péter ügyvédje szerint Rogánék manipulálni próbálják a tárgyalást, és Rogánnak pontosítania kellene, miért nem tudott megjelenni. A lap szerint ezzel a bíró is egyetértett.

Portik: Pénzt adtam át Rogánnak

Portik beidézésnek ürügyét az adta, hogy Rogán korábban tagadta, hogy ismerné az alvilági körökben mozgó, sokak által a kilencvenes évek olajügyek főszereplőjének tartott vállalkozót. Portik ezzel szemben most a bíróság előtt azt állította, hogy a 2000-es évek óta ismerik egymást, egy házibuliban találkoztak. Portik ezután arról beszélt, hogy 2009-ben közeli kapcsolatba került Pápa Marianne-nal, aki Habony Árpád kormányközeli tanácsadó nagybátyjának felesége. Pápa korábban tagadta, hogy ismerné Portikot.

Ezzel szemben Portik szerint megismerte a nő családját, és 5-6 évvel ezelőtt Habony Ápráddal együtt felvezettek neki egy üzletet, amelynek az volt a lényege Portik szavai szerint, hogy „a Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat”. Portik szerint arról volt szó, hogy „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi” – írja a hvg.hu. Az elítélt vállalkozó elmondta: Pápával többször külföldre utazott, ilyenkor többször tanúja volt, hogy a nő Habonnyal üzleti ügyekről egyeztet.

Egy alkalommal például a tanácsadó azt mondta, hogy gyorsan pénzre van szüksége, ezért Portik szavai szerint Pápa Marianne megkérte, hogy vigyen el „a Tóninak 10 millió forintnak megfelelő eurót”, amit Portik állítása szerint el is vitt egy zacskóban a Centrál Kávézó melletti keskeny kicsi utcában lévő épületbe, és személyesen átadta Rogán Antalnak. Juhász kérdésére a vállalkozó pontosította, hogy a szóban forgó épület a belvárosi Fidesz irodája volt. Portik arra is kitért, hogy Pápa szerint „nagyon drága a Tóni”. Portik vallomása szerint ez után is többször találkozott Rogán Antallal, néha összefutottak, illetve a Nobu étteremben is beszélgettek, amiről szerinte kell, hogy legyen felvétel is. Bár elmondása szerint az étterembe Andy Vajna kérésére inkább a hátsó bejáraton lépett be.

A következő tárgyaláson már meg kell jelennie Rogán Antalnak is, és Portik is újra ott lesz.

Miniszterelnöki Kabinetiroda: Portik hiteltelen

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint bármi, amit Portik Tamás mond, teljesen hiteltelen. A tárca közleménye szerint „Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen. Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van."

Összesen 393 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dvorino
2016. június 20. 17:00
Portik Tamás, a magyar alvilág egyik legismertebb, gyilkosságért elítélt bűnözője azt mondta tanúvallomásában, hogy tíz millió forintnyi eurót vitt Rogán Antalnak, mert „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”. Az ügyben csak annyit tudunk, hogy a belvárosi önkormányzat valóban a piaci áron alul adott el egy Károly körúti ingatlant, amit aztán 52 millió forintos haszonnal adtak tovább. Portik szerint ezért tehát tíz millió forintot kellhetett fizetni Rogán Antalnak. Hogy ez valóban így volt-e, azt természetesen a magyar igazságszolgáltatásnak kellene kiderítenie, a Polt Péter vezette fideszes ügyészség azonban nem fog magától eljárást indítani az ügyben, hiszen egy fideszes miniszterről derülhetne ki, hogy bűncselekményt követhetett el. Ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, Rogán Antalnak kellene eljárást kezdeményeznie hamis tanúzás miatt. Ha ezt megteszi, akkor akár tisztázhatja is őt egy nyomozás, ha viszont nem teszi meg, azzal elismeri, hogy Portik Tamás igazat mondott.
Dvorino
2016. június 19. 09:59
Lenne egy javaslatom, mi itt mondjuk a magunkét pró és kontra, pedig szerintem ez lenne a megoldás: Meg kell nézni, hogy Rogán idejében mennyire lettek felértékelve és utána eladva az önkormányzati ingatlanok. Aztán ezeket az adatokat a piacon eladott más ingatlanok árával összehasonlítani, és az hogy kinek van igaza rögtön kiderülne.
Dvorino
2016. június 19. 09:54
Marcus Söder aznapi hivatalos programjai között sajnos nem találtuk meg a Rogánnal folytatott megbeszélést, de ez persze nem zárja ki, hogy fontos témákról beszélgettek a miniszterek. http://www.stmflh.bayern.de/internet/stmf/aktuelles/pressemitteilungen/#m201606
Dvorino
2016. június 19. 09:45
Itt a szó szerinti Portik jegyzőkönyv – Habony és Vajna is képben http://24per7.info/itt-a-szo-szerinti-portik-jegyzokonyv-habony-es-vajna-is-kepben/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!