A legátláthatóbb alapítványok

2016. június 17. 08:48

Az Európai Központi Bank elnöke - Molnár Csaba uniós képviselőnek küldött levelében - kerekperec azt állítja: a Pallas Athéné Közgondolkodási Program, és a köré szervezett alapítványhálózat állampapíros befektetései megvalósítják a tiltott monetáris finanszírozás tényét.

2016. június 17. 08:48
Bonta Miklós

„Böngészem az Alaptörvényt. Mankó gyanánt. Megingott a hitem abban, hogy vajon jól emlékszem-e arra, hogy miképpen is definiálja az orbáni alkotmány az átláthatóság fogalmát. A demokrácia egyik alapértékéét. Megnyugszom, nem tévedtem Magyarország Alaptörvénye egyértelműen fogalmaz: a közpénzek (támogatások) felhasználásárnak átláthatónak kell lennie.

Bírósági döntések, sőt immár Mario Draghi szerint sem azok. Az Európai Központi Bank elnöke - Molnár Csaba uniós képviselőnek küldött levelében - kerekperec azt állítja: a Pallas Athéné Közgondolkodási Program, és a köré szervezett alapítványhálózat állampapíros befektetései megvalósítják a tiltott monetáris finanszírozás tényét. Azt, amikor államkötvények segítségével finanszírozza magát a központi költségvetés. A tiltott monetáris finanszírozás szigorú szabályai előírják: a jegybankok nem vehetnek ezekből a kötvényekből, ezzel szemben Matolcsy György bankja olyan pénzügyi eszközt vet be az állami büdzsé finanszírozása érdekében, ami az egész Európában érvényben lévő szabályok szellemével ellentétes.”

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2016. június 17. 15:38
Balfasz népszavás.Savanyú a szöllő,mert nektek csak a geciző Simicska jutott?Judás pénz ez,belefogtok pusztulni.
efjé
2016. június 17. 12:08
Nem azt mondta.
csurcsányi
2016. június 17. 11:22
A világon mindenhol így oldják meg a költségvetés finanszírozását,okoska "népszara".
Tintamin
2016. június 17. 11:19
Micsoda????? Méghogy Matolcsz általá létrehozott, és a felesége által igazgatott alapítványon keresztül Matolcsy unokatestvére bankjába tolt közmilliárdok nem tisztességes munkával megszerzett pénzek? Mégilyet!?!?!?! Nem lopnak, ők sosem tennék, Orbán is megmondta, hogy sose hazudik. Csak nem fejti ki az igazság minden részletét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!