Migránsozott a kormány a gyermeknap kapcsán

2016. május 29. 16:25

A gyermekek érdekében szeretné megvédeni az országot a kényszerbetelepítéstől és az illegális bevándorlástól a kormány a gyermeknap alkalmából kiadott közleménye szerint.

2016. május 29. 16:25

A kormány szerint nem migránsok betelepítésével, hanem a gyermekvállalás ösztönzésével kell Európa és Magyarország demográfiai gondjait megoldani. A kabinet vasárnap, a gyermeknap alkalmából a kormany.hu portálon közzétett nyilatkozatában hangsúlyozza, számára első a gyermek, mert egész Magyarország jövője azon múlik, hogy lesznek-e magyar gyermekek és hogyan fognak saját hazájukról gondolkodni. „A gyermekeket tartjuk szem előtt akkor is, amikor minden eszközzel igyekszünk megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlástól és a kényszerbetelepítéstől, mert szeretnénk, ha a gyermekek magyar országnak ismernék meg Magyarországot” – olvasható a nyilatkozatban.

Kiemelik: a gyermekeket tartják szem előtt, amikor az adórendszerről, az otthonteremtés támogatásáról és a köznevelés átalakításáról döntöttek. „A polgári kormány minden segítséget megad, hogy több pénz jusson a gyermekekre és a lehető legtöbb terhet levegye a családok válláról” – fejtették ki, hozzátéve, 2017 az adócsökkentés és otthonteremtés éve, amelynek legnagyobb nyertesei is a gyermekes családok lesznek. A kabinet hangsúlyozza, hogy a gyermekeket tartotta szem előtt, amikor bevezette a családi adórendszert. A jövőre várható változások között említik, hogy a kétgyermekes családok adókedvezménye tovább nő és már havi 30 ezer forintra emelkedik.

Kitérnek arra is, hogy az otthonteremtési programmal több tízezer gyermekes család juthat új otthonhoz. Kiemelik továbbá, hogy jövőre a rendszerváltás óta legnagyobb összeget, 74 milliárdot biztosítanak a gyermekek óvodai, iskolai étkeztetésére.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2016. május 30. 11:14
A mandinak lassan a körmére lehetne nézni hírhamisítás miatt. Rendszeresen tálalják a híreket teljesen más értelmet adó címekkel, igénytelenül, 444 módra.
kálmi
2016. május 30. 09:16
A migránsok is.
Zsusztina
2016. május 30. 06:38
Nevezhetjük "migránsozásnak" is, de akkor is jól teszi, ha nem akar emberkereskedelmet űzni a kormány, hanem inkább a hazai gyermekvállalást ösztönzi.
Tintamin
2016. május 29. 21:57
Végülis sorosozhatott is volna: már csak ez a két témájuk maradt. Esetleg az ártatlan gyermekek megrontójának kinevezhette volna Brüsszelt. Suttyó egy kormányunk van, sajnos:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!