Útlezárástól sem riadnának vissza a pedagógusok

2016. április 01. 14:11

Újabb polgári engedetlenségi akciót és félpályás útlezárásokat szervez április 15-ére a Tanítanék Mozgalom és a hozzájuk csatlakozó szervezetek, amennyiben a kormány április 12-én nem ül le velük tárgyalni – írja a VS.hu.

2016. április 01. 14:11

A Tanítanék Mozgalom újabb munkabeszüntetéssel és akár útlezárással fenyegeti a kormányt, amennyiben nem ül le velük tárgyalni – írja a VS.hu. A mozgalomhoz tizenegy szakszervezet és négy másik civil szervezet csatlakozott. A szervezet vezetője, Törley Katalin szerint sikeres volt a március 30-ai megmozdulás, a 15 000 résztvevő jelzi, hogy jelentős bázis áll mögöttük, akik miatt tovább kell haladni a megkezdett úton. Ennek jegyében április 12-én a MÚOSZ székházban délelőtt 10 órára várják tárgyalásra a kormány képviselőit. Ha 14 óráig nem jelenne meg megfelelő tárgyalópartner, akkor április 15-ére újabb, ezúttal kétórás polgári engedetlenségi akciót hirdetnek, akár félpályás útlezárásokkal.

A szakszervezetnek ehhez megvannak az eszközei, sőt, megyei szervezeteik segítségével akár országosan is megbéníthatják a forgalmat – tette hozzá Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A szövetség támogatja a Tanítanék Mozgalmat, hiszen a jövő munkavállalóinak oktatása a tét. A VS.hu információi szerint a kormány az óraszámok csökkentése, a tankönyv-liberalizáció és az iskolák állami fenntartása terén semmiképpen sem szándékozik engedni a pedagógusoknak.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. április 02. 01:33
tehát akkor a baloldal követelése Az Ávos ivadék Pumuklin keresztül a következő: minden munkavállaló saját maga szabhassa meg hogy : Ki legyen a főnöke Mikor kezd el dolgozni Meddig dolgozik Mit dolgozik Mennyit dolgozik Mennyiért dolgozik És ezt a "munkát" senki sem minősíthesse" és ezt nagyon nagyon komolyan is gondolják.. Margit noooormális?
GV0917
2016. április 01. 20:12
Ahogy a a Móricka elképzeli.... Pukli koma!Állítólag felnőtt ember vagy- hogy normális e, abban egyre inkább kételkedem. Annyi becsület és tisztesség létezhetne bennetek, hogy elmennétek azokhoz, akik végül is a megélhetéseket biztosítják és illedelmesen köszöntök. Itt vagyunk mi, akiknek "Tanithatnékja" van. Beszéljük meg közösen, hogy is "Tanítanánk "tovább? De Ti, akár mennyire biztat benneteket a Szanyi-Tóbiás-Harangozó (Kolokolnyik-azaz a bajai harangozó)team.Úgy tesztek, hogy a kormány azért van, hogy minden óhajotokat egy füttyre teljesítse. Azaz egy farok csonk (a Foxi a Marxiból) csóválja a kutyát! No ti tisztesség nélküli fattyak, hátrább az agarakkal! A kedves mamát vehetitek kutya számba, pedig hányszor mosta le rólatok a szart,törölte meg taknyos orrotokat és virrasztott felettetek, hogyha a sok tortától hascsikarásotok volt éjszakára. Szóval a pokróc a modorotokhoz képest légies puha selyem! És pont reátok bízzák az ifjúság nevelését! Hogy valósággá váljon a "Legyek Ura" cselekménye!
zolka50.50
2016. április 01. 19:21
Aztán melyik turistautat akaják lezárni a szerencsétlen barmok?
Fer70
2016. április 01. 18:11
"15 000 résztvevő jelzi, hogy jelentős bázis áll mögöttük" Hogy mi van?? Ez mi ez??? Ja, már értem, április elseje... ;-))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!