Varga: 14,8 milliárdos többlete van az államháztartásnak

2016. március 08. 10:28

Történelmi eredménynek nevezhető az államháztartás alakulása a nemzetgazdasági miniszter szerint. Varga Mihály rámutatott: az idén 14,8 milliárd forint az első két hónap államháztartási többlete, az adóbevételek a várakozások felett folytak be az első két hónapban.

2016. március 08. 10:28

Történelmi eredménynek nevezhető az államháztartás alakulása – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Brüsszelből nyilatkozva az M1-en kedden. Kifejtette: a havi adatok mérése óta nem volt arra példa, hogy az első két hónapban pozitív mérlege legyen az államháztartásnak, hiszen a magyar államháztartás „fejnehéz”, az első hónapokban magasabb kiadások, kisebb bevételek jellemzik.

Varga Mihály rámutatott: az idén 14,8 milliárd forint az első két hónap államháztartási többlete, az adóbevételek a várakozások felett folytak be az első két hónapban. Az államháztartási többlet alapvetően abból tevődik össze, hogy a nyugdíj- és az egészségbiztosítási kassza, illetve az elkülönített állami pénzalapok pozitív eredményt produkáltak és ellensúlyozták a központi költségvetés deficitjét.

A jövedelemadóból és a járulékbefizetésekből a várakozások feletti bevétel folyt be –emelte ki Varga Mihály, hozzátéve: a személyi jövedelemadó, a társasági adó és az általános forgalmi adó többletét a feketegazdaság elleni intézkedések, illetve a tavalyi év végi és az idei év eleji bérnövekedések okozták. Varga Mihály hangsúlyozta: cél, hogy a magyar államháztartás, a magyar állam működése hiány nélkül történjen, nulla költségvetési hiány kialakítására törekszik a 2017-es költségvetés tervezésekor.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. március 08. 16:52
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. március 8. 12:31 De a jövő, a jövőben mi lesz? Nem látjuk a 2052-53-as évet sem!" és ráadásul Varga gyereke úgy ment iskolába, hogy kibomlott a cipőfűzője...
csuka
2016. március 08. 16:13
Annyi szagértő van a FIDESZ/DSZ-ben, hogy no. Mind megérzi a pénz szagát. Itt is egy: "Bukott fideszesből lett a kéményseprők főnöke, aki 300 ezres forgószékeket rendelt magának 2016. március 07. 16:27 - Első Kézből Tegnap látott napvilágot, hogy a budapesti kéményseprő cég, a FŐKÉTÜSZ olyan roppant fontos dolgokra költötte az adófizetők pénzét, mint Flabélos alakformáló gép 300 ezer forintért háti permetezőgép 230 ezerért vezetői forgószékek darabonként átlag 300 ezer forintért. kovacs_balazs2.png A Nyugati Fény utánanézett, ki az a Kovács Balázs, akinek a vezetése alatt ilyen feltűnően pazarol a kéményseprő vállalat. Nem vagyunk meglepve: egy hírhedt fideszes ex-képviselőről van szó. Kovács Balázs a 2010-es választások idején a zuglói botránypolgármester, Papcsák Ferenc kampányfőnöke és jobbkeze volt. Helyi fideszes belbotrányt okozott, amikor a megnyert önkormányzati választások után Papcsák váratlanul belőle csinált alpolgármestert. A zuglói fideszesek azt remélték, közülük kerül majd ki az általános helyettes, de Papcsáknak (a Zuglóban addig ismeretlen) bizalmasára esett a választása. Kovács Balázs ellen egyébként 2008-ban ittas járművezetés miatt eljárás indult, jogosítványát is bevonták. 2011-ben az Index újabb botrányt szellőztetett meg: Zugló költségvetési tervezetéről kiderült, hogy szinte szó szerinti egyezést mutat Pécs város hasonló dokumentumával. Az ügy miatt Zuglóban vizsgálat indult. Ennyi botrány után 2012 május végén Kovács Balázs otthagyta Zuglót, hogy június 1-től máris a FŐKÉTÜSZ vezetője legyen havi egymilliós apanázsért. A fényűzést volt kitől tanulnia Kovácsnak, hiszen volt főnöke, Papcsák Ferenc 1,3 millióért csináltatott magának saját bejáratú luxusvécét a zuglói polgármesteri hivatalba. A most nyilvánosságra került számlák alapján egyébként Kovács Balázsék 4 db vezetői forgószéket vettek közpénzből, a legdrágább 315.000 forintba került. Érdekesség, hogy a 4 luxusszékből 2 db lila színű volt (a montázsképünkön látható modellekről van szó), pedig a FŐKÉTÜSZ menedzsmentjében egy darab nő sincs... A fideszes korrupció és közpénz-pazarlás tehát zavartalanul folyik. Aki milliárdok fölött diszponál, az milliárdos nagyságrendben, akinek pár millió jut, az milliós nagyságrendben űzi az ipart. Amíg hagyjuk..." /24.hu/
csuka
2016. március 08. 12:47
Bukott fideszesből lett a kéményseprők főnöke, aki 300 ezres forgószékeket rendelt magának 2016. március 07. 16:27 - Első Kézből Tegnap látott napvilágot, hogy a budapesti kéményseprő cég, a FŐKÉTÜSZ olyan roppant fontos dolgokra költötte az adófizetők pénzét, mint Flabélos alakformáló gép 300 ezer forintért háti permetezőgép 230 ezerért vezetői forgószékek darabonként átlag 300 ezer forintért. kovacs_balazs2.png A Nyugati Fény utánanézett, ki az a Kovács Balázs, akinek a vezetése alatt ilyen feltűnően pazarol a kéményseprő vállalat. Nem vagyunk meglepve: egy hírhedt fideszes ex-képviselőről van szó. Kovács Balázs a 2010-es választások idején a zuglói botránypolgármester, Papcsák Ferenc kampányfőnöke és jobbkeze volt. Helyi fideszes belbotrányt okozott, amikor a megnyert önkormányzati választások után Papcsák váratlanul belőle csinált alpolgármestert. A zuglói fideszesek azt remélték, közülük kerül majd ki az általános helyettes, de Papcsáknak (a Zuglóban addig ismeretlen) bizalmasára esett a választása. Kovács Balázs ellen egyébként 2008-ban ittas járművezetés miatt eljárás indult, jogosítványát is bevonták. 2011-ben az Index újabb botrányt szellőztetett meg: Zugló költségvetési tervezetéről kiderült, hogy szinte szó szerinti egyezést mutat Pécs város hasonló dokumentumával. Az ügy miatt Zuglóban vizsgálat indult. Ennyi botrány után 2012 május végén Kovács Balázs otthagyta Zuglót, hogy június 1-től máris a FŐKÉTÜSZ vezetője legyen havi egymilliós apanázsért. A fényűzést volt kitől tanulnia Kovácsnak, hiszen volt főnöke, Papcsák Ferenc 1,3 millióért csináltatott magának saját bejáratú luxusvécét a zuglói polgármesteri hivatalba. A most nyilvánosságra került számlák alapján egyébként Kovács Balázsék 4 db vezetői forgószéket vettek közpénzből, a legdrágább 315.000 forintba került. Érdekesség, hogy a 4 luxusszékből 2 db lila színű volt (a montázsképünkön látható modellekről van szó), pedig a FŐKÉTÜSZ menedzsmentjében egy darab nő sincs... A fideszes korrupció és közpénz-pazarlás tehát zavartalanul folyik. Aki milliárdok fölött diszponál, az milliárdos nagyságrendben, akinek pár millió jut, az milliós nagyságrendben űzi az ipart. Amíg hagyjuk...
Héja
2016. március 08. 12:25
Helyi hülyéinket az állandó pofáraesés csöppet se zavarja. Nincs ballib, aki ne fanyalogna, hazudozna szakmányban, mint egy élmunkás. Gyógyíthatatklanok, mint ez a szerencsétlen vakhangya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!