Rengetegen szavaztak Salgótarjánban, MSZP-s győzelem a valószínű

2016. február 28. 19:59

Este fél hatig a választók 46 százaléka ment el szavazni Salgótarjánban, ahol jóval magasabb volt a részvétel az előző polgármester halála miatt rendezett időközi voksoláson, mint a 2014-es rendes önkormányzati választásokon. MSZP-győzelem az esélyes, a képviselőtestületben pedig marad a baloldali többség.

2016. február 28. 19:59

Lezárták az urnákat a salgótarjáni polgármester-választáson.Este fél hatig a választók 46 százaléka ment el szavazni, két évvel ezelőtt ugyanekkor 37,6 százalékon álltak – írja az Index. Délután háromkor 8 százalékponttal volt magasabb a részvételi arány, mint a 2014-es, rendes (nem időközi) önkormányzati választásokon.

Azokban a körzetekben volt aktívabb a részvétel, ahol két éve is jól szerepelt az MSZP, ami tovább erősíti a párt esélyeit. Pár szavazókörzetben már véget ért a számlálás, nem hivatalos források szerint ott nyert az MSZP jelöltje.

A választásra az előző polgármester, az MSZP-s Dóra Ottó tavalyi halála miatt került sor. Dóra 2014-ben épphogy nyert – mindössze ötven szavazattal – Nógrád megye 37 ezres székhelyén, ezúttal is szoros küzdelem várható az MSZP-DK-TVE és a Fidesz-KDNP jelöltje között. A Jobbik és a Munkáspárt jelöltjei csak asszisztálnak a küzdelemhez. A versenyzők: Fekete Zsolt (MSZP–DK-TVE); Simon Tibor (Fidesz–KDNP); Hulitka István (Jobbik); és Thürmer Gyula (Munkáspárt).

Az MSZP-s Dóra Ottó 2014-ben 42,88 százalékot (5376 szavazat) kapott, míg fideszes ellenfele, Székyné Sztrémi Melinda 42,48 százalékot (5326 szavazat). Mindössze ötven szavazat volt a különbség.

A közgyűlést nem választották újjá, ott megmarad a szocialista többség. A Dóra Ottó polgármester halálával 14 tagúra fogyatkozott közgyűlésben nyolc képviselője van a baloldalnak, öt a Fidesz–KDNP-nek és egy a Jobbiknak.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. február 28. 23:23
nem nyertek , a vörösök..hanem nem vesztettek
3M..
2016. február 28. 20:14
Amennyiben a Fidesz jelöltje nem nyeri meg a választást, amire minden esélye megvan, el kell mélyen gondolkodnia. Tavaly a Jobbik jelöltje verte meg a fideszes jelöltet, ezúttal úgy tűnik az Mszp-s. Láthatóan egyre többen elégedetlenek a kormánypártok politikájával, és nem értenek egyet a médiában az arcunkba erőszakolt folyamatos győzelmi jelentésekkel. A Fidesznek elillant a 14-es varázsa. A földeldások, a jövedelmező ágazatok rokonoknak, barátoknak történő kiszervezése, sorra hozza a Fidesz vereségeit. Amennyiben ezt folytatják, a 2018-as választást el fogják veszíteni, és jön(jöjjön) az új erő. Szebb Jövőt!
Hora
2016. február 28. 20:12
Nem értem mit vártok. Ezt a várost a rendszerváltás előtt Kismoszkvának hívták. A fideszes polgármesterre (Székyné?)meg haragszanak mert egy csomó cigányt telepített be a városba, hogy megőrizze a lélekszámot a megyeszékhely státusz megmaradásához. Ahhoz meg nem elég okosak, hogy Thürmert megválasszák- pedig pont azt az értékrendet szeretik amit ő képvisel és tenne is értük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!