Országszerte komoly gondot okoz a belvíz

2016. február 14. 17:48

Több mint 25 ezer hektárt van víz alatt a legfrissebb adatok szerint. A Közép-Tiszántúlon egy nap alatt több mint ezer hektárral nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága.

2016. február 14. 17:48

Országosan már több mint 25 ezer hektárt öntött el a belvíz - nyilatkozta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője vasárnap délután az M1 aktuális csatornának. Siklós Gabriella hozzátette: továbbra is az Alföld középső és keleti területein a legrosszabb a helyzet. Siklós Gabriella az M1-nek elmondta: a tizenkét vízügyi igazgatóságból tízben védekeznek a szakemberek. Az OVF honlapja szerint 24 szakaszon első, 19 szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el a belvíz miatt.

Az M1 vasárnap délutáni híradójában az is elhangzott, hogy a Közép-Tiszántúlon egy nap alatt több mint ezer hektárral nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága. Az ottani vízügyi igazgatóság több mint 44 szivattyúval védekezik éjjel-nappal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban további esőzések várhatók, akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2016. február 15. 07:57
remélem a kormány ad pár milliárd kárpótlást az ősföldműves mészáros famíliának a belvíz miatt
Ígymegyez
2016. február 14. 22:01
Nos, melyikőtök él lenn a délibábos Alföldön, ahol ez a sok belvíz van? Melyikőtök tudja, mi is igazából a "belvíz"? Mit nevez így a vízügy? Mit a sajtó? Mit az agrár lobbi? Stb... És mit is kell most lecsapolni, s miért lesz sírás rívás nyáron a szárazság miatt? Oktondik, ez CSAK sajtóhír, de jól hangzik. No, milyen földeken áll most a víz? Ej ej, fotel harcosok, gyertek le ide a "laposba" és nézzetek körül. Szép ez a táj, e felszíni vizek nélkül sivatag volnánk csak.
Morgen
2016. február 14. 19:25
Ideje lenne törődni a termőfölddel, gazdálkodni a vízzel. Láttam már, hogy több helyen árkokat ásnak az emberek. (Igaz, nem a termőföldeken, hanem az utcákban.) Az új földtulajdonosoknak fel kell kötni a fehérneműt, mert ha nem lesznek képesek követni a klíma-változással járó anomáliákat, akkor túrót sem fog érni a tulajdonuk, előbb-utóbb megveszik a külföldiek, akik tudnak is vele mit kezdeni. Már több éve ilyen az időjárás, minden évben jön az ár-és-belvíz. Talán a védelemre át lehetne csoportosítani a közmunkaerőt.
3M..
2016. február 14. 18:24
Javaslok kártérítést az újdonsült külföldi, és fideszes "gazdáknak"! Aztán nyáron mert nincs eső, ősszel, mert jött az eső és nem tudnak aratni. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!