Kiderült, hová kerültek a Szépművészeti festményei

2016. február 10. 12:15

Budapest belvárosában, a Szerb utca 9. alatti egyik lakásba kölcsönözött ki tíz, összesen közel 300 millió forint értékű festményt a Szépművészeti Múzeum.

2016. február 10. 12:15

A Szerb utca 9. alatti egyik lakásba kölcsönzött ki három hónapra a Szépművészeti Múzeum tíz festményt, melyek összértéke közel 300 millió forint – derült ki azután, hogy az atlatszo.hu kiperelte az információt az intézménytől. A műtárgyakért havi 15 ezer forint bérleti díjat fizettek.

A lakás önkormányzati tulajdonban van, de hivatalosan Habony Árpád volt anyósa bérli, ugyanakkor a kapucsengőn Halkó Gabriella neve áll. Ő a TV2 új gazdasági igazgatója, illetve a festményeket bérlő cég, a Brand Lab Tanácsadó Kft. egyik tulajdonosa. Az említett vállalatban egyébként korábban volt érdekeltsége Habony Árpád testvérének, Habony Máriának is.

A DK-s Gréczy Zsolt szerint meg kell akadályozni, hogy előbb-utóbb Orbán Viktor haza vigye mondjuk a Szent Koronát és a fejére tegye.

A Szépművészeti Múzeum azt közölte: gyakran adnak kölcsön műtárgyakat, jelenleg is mintegy 3000 darab műkincset kölcsönöznek intézményeknek és magánszemélyeknek.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2016. február 10. 19:42
Én nem vagyok Habony fogadott prókátora. Gőzöm sincs, a képeknek csak azért néztem utána, mert kíváncsi voltam. Másrészt ez akkor sem érdekelne, ha egy más párttal történik. Nem érint, nem zavar. A múzeum faláról, ahogy írtam, nem fog egy kép sem hiányozni. Nekem van ismerősöm a múzeumban (Pesten), megkérdezem, hogy hány képük van, már próbálkoztam, de nem értem el. De Bécsből van néhány adatom: 700 kép van kiállítva. 6500 raktáron (csak egy töredéke a múzeumban, a többi egy titkos föld alatti depóban, Bécs határán, a legmodernebb berendezésekkel; a páratartalom, és a hőmérséklet miatt) 900 kép van jelenleg intézményeknél, és magánszemélyeknél.
gudmen
2016. február 10. 19:34
ennek mikro szinten olyan ize van mint viktor várba költözésének..oké-oké, hogy lehet..de ne habony árpi rohangáljon haza több száz millios mükincsekkel..és ne viktor tronoljon olyan királyok várában akik csatákban harcoltak ezért az országért..eddig vitya a csak lepusztitásban jeleskdett meg stadion épitésben..
Héja
2016. február 10. 18:32
Nem kell megakadályozni, hogy Gréczy a csörgősipkát a fejére tegye. Amúgy a szar fikaújságírás iskolapéldája: "Habony volt anyósának bérlakásán Halkó Gabriella, Brand Lab Kft., Habony testvérének egykori érdekeltsége..." Rúgnám valagba a firkászt, a rovatvezetőt, azaz dehogyis... Annyian cuppannak ekkora baromságra is, mint disznó a moslékra. Nekik születnek az efféle "oknyomozó" írások.
Morgen
2016. február 10. 18:03
Most akkor mi is a szenzáció? Gondolom, aki kölcsönveszi a műtárgyat, annak a biztosítást is fizetnie kell, valamint megkövetelik , hogy biztosítsa a helyet, ahol elhelyezi azt. A hölgy fizette a bérleti díjat. Gréczy meg hülye ezzel a korona üggyel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!