Szijjártó szerint 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá Mongóliában

2016. január 25. 11:39

Körülbelül 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá a magyarok Ulánbátorban – mondta Szijjártó Péter magyar újságíróknak hétfőn a mongol fővárosban. A külgazdasági és külügyminiszter szerint egyes megállapodásokkal kaput nyitottunk az óriási mongol piac felé.

2016. január 25. 11:39

Mintegy 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá Ulánbátorban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak hétfőn a mongol fővárosban. A megállapodások lehetőséget teremtenek a magyar cégeknek a megjelenésre a mongóliai piacon. Szijjártó Péter kiemelte azt a szerződést, amelynek eredményeként 25 millió dollár értékben magyar vállalatok újíthatják fel az ország legnagyobb biokombinátját, amelyet évtizedekkel ezelőtt is magyar cégek építettek. Közölte: itt gyártják az ország mintegy 60 milliós állatállományának egészsége megőrzéséhez szükséges oltóanyagokat.

Szijjártó Péter kiemelte: ezt a beruházást egyfajta kapunak tekintik az óriási mongol piac felé, amely a teljes mongol állatállomány egészségmegőrzését, feldolgozását és exportálási lehetőségét jelenti. Így a magyar cégeknek ez a beruházás – amely egyrészt építőipari, másrészt állategészségügyi beruházás – további piaci lehetőségeket is hozhat – magyarázta. A miniszter arról is beszélt, hogy a Pénzjegynyomda tízmillió dolláros szerződést írt alá, amelynek keretében a mongol elektronikus útleveleket a vállalat fogja gyártani, ami újabb lehetőség arra, hogy egy jelentős piacon vesse mega a lábát egy magyar cég.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a Fővárosi Vízművek pedig az ulánbátori vízművekkel kötött megállapodása értelmében az elkövetkező időszakban felméri az ulánbátori városi vízellátórendszert, annak modernizálási lehetőségét. Kihasználva azt a komoly referenciát, amelyet a Fővárosi Vízművek világszerte elvégzett megbízásokkal szerzett, az ulánbátori, majd később remélhetőleg az egész mongóliai vízvezeték- és szennyvízvezeték-rendszerének működtetését valósíthatja meg szintén több millió dolláros értékben – fejtette ki a miniszter.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2016. január 25. 15:00
A Jereváni rádió meg úgy tudja, hogy a magyar kormány Mongóliától több ezer sérvkötőt rendelt a balliberális ellenzék - politikusok, és média firkászok - számára, mert az elmúlt öt év nagy erőlködésében kiújult a sérvük. A szociális tárca ingyenesen fogja elosztani. ;-)
noMores
2016. január 25. 14:15
És melyik kereskedőházas haver kaszál ezen? Megint valamelyik cimbi a dunakeszi kispadról? Peti sikere az ország sikere..
Vezetéknév Utónév
2016. január 25. 13:48
Nem lepne meg, ha kiderülne, hogy a CSOK-programhoz vettek importjurtát 40 millióért.
VakzKommondor
2016. január 25. 13:48
most volt először értelme, hogy ezt a mongol idiótát küldtük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!