A 888.hu bojkottjára szólított fel az MSZP

2016. január 25. 18:45

A szocialisták azt szeretnék, ha a kormány és az állami cégek nem hirdetnének a jövőben a 888.hu-n. Várják továbbá Orbán Viktor és a Fidesz vezetőségének elhatárolódását. Lukács Zoltán egyben felszólított minden közszereplőt, pártot, politikust, sportolót, művészt, hogy bojkottálják a portált a Tóbiás József feleségéről szóló alpári cikk miatt.

2016. január 25. 18:45

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány azonnal mondjon fel minden, a 888.hu-val kötött hirdetést és utasítsa az állami tulajdonban lévő cégeket, vállalatokat, hogy nem hirdessenek a portálon – jelentette ki Lukács Zoltán, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy a portál támadó hangvételű cikket közölt szombaton Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról, amelyet a családtagok fényképével illusztrált. Lukács Zoltán közölte: emellett bojkottra szólítanak fel minden közszereplőt, pártot, politikust, sportolót, művészt.

A politikus a fideszes Gulyás Gergely Facebook-bejegyzésére utalva kijelentette: az MSZP-nek nem elég, hogy egy nem is túl magas rangú kormányzati politikus „csendben, gyengén” elhatárolódott az írástól. Ez a portál ugyanis szerinte maga a Fidesz, ezért azt várják, hogy szólaljon meg Orbán Viktor Fidesz-elnök, valamint a kormánypárt vezetése. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor azonosulnak azzal, amit a 888.hu tett és akkor „ugyanolyan szintre kerülnek (...) és ez a szint nem Európában van” – jelentette ki.

Lukács Zoltán kifejtette: a 888.hu domain nevet Habony Árpád ügyvédje vásárolta meg, a portált tulajdonló cégnek tulajdonosa Habony Árpád, a cégnek a Századvég kommunikációs igazgatója a vezérigazgatója, a hírportál főszerkesztője pedig a Századvég stratégiai igazgatója – sorolta. A portál jelentős részben állami és kormányzati közpénzből tartja fenn magát – tette hozzá.

Történelmi sajtótájékoztató

Az alelnök azt mondta, 25 év alatt nem nagyon volt arra példa, hogy az MSZP egy sajtóorgánum egy cikke miatt sajtótájékoztatót tartson. A 888.hu viszont a hétvégén „egy olyan Rubicont lépett át”, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Egy politikust próbálnak lejáratni és ennek során a családját, sőt a kiskorú gyermekét sem kímélik – hangsúlyozta. A politikus „mocsoknak” nevezte a cikket, azt mondta, az írás, még ha úgy is néz ki, nem Tóbiás Józsefről és nem az MSZP-ről, hanem a magyar viszonyokról, Magyarországról szól. „Ez arról szól, hogy holnap ki a következő” – fogalmazott. 

Kérdésre válaszolva azt mondta, írásbeli kérdést nyújtott be az összes minisztériumnak, ahonnan tájékoztatást kért, hogy a tárca közvetlenül vagy közvetve hirdet-e az oldalon.

Tóbiás is megszólalt

Az ügyben Tóbiás József pártelnök közlemény adott ki. Ebben azt írja: a családjáról megjelent cikkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtette. Hozzátette, hogy ugyanígy tesz minden sajtóorgánummal, amely a cikket továbbközli. „A cikkel kapcsolatban  sem nekem, sem a családomnak  nincs további mondanivalónk” – zárja a közleményt.

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. január 03. 16:50
Magas labdát kaptak az ellenzéki pártnak látszani akaró baráti körök. Úgy kellett ez nekik, mint egy falat kenyér, mivel saját kútfőből közvélemény ingerküszöbét alulról súroló témát nem tudnak már felhozni. Csak hát...minden csoda 3 napig tart. Ezen a hullámon is lehet lovagolni...pár napig. Aztán újra a feledés jótékony homályába visszavonulni.
moricka13
2016. október 09. 07:09
Simicska-Németh Péter demokratikus 4 betűse is alkalmas volt arra, hogy ami gyalázatot a kamu-baloldal évek óta Simicskára rárakott, lemossa, sőt Simicska lett a nagybetűs VALAKI nekik. Hogy nem szakad már az összesre az ég!
balbako_
2016. április 03. 19:49
Úgy van! Nézzétek Lendvai Ildikót, Gurmai Zitát és Kósáné Kovács Magdát!
heep
2016. március 21. 17:53
Szerinted neked van valami erkölcsi, intellektuális alapod ítéletet mondani a mandi nagyérdeműjéről? Mi a véleményed az önismeret, szerénység nevű náci úrihuncutságokról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!