Mégsem lesz Hóman-szobor Székesfehérváron

2015. december 18. 12:24

Elállt szoborállítási tervétől a Hóman Bálint Kulturális Alapítvány, ezt követően pedig Székesfehérvár közgyűlése is visszavonta a szoborállítás támogatásáról szóló korábbi döntést.

2015. december 18. 12:24

A Hóman Bálint Kulturális Alapítvány elállt tervétől, hogy szobrot emel az egykori politikusnak, erről Székesfehérvár polgármesterét levélben tájékoztatták. A város közgyűlése pénteken tudomásul vette a döntést, ezért hatályon kívül helyezte júniusi határozatát, ami a kétmillió forintos önkormányzati forrásnak és a szoborállítás támogatásának a visszavonását jelenti. A testület a döntést 20 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadta el.

Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP) polgármester kiemelte: jogi értelemben az alapítvány a szoborállítás kezdeményezője, a döntés azonban a közgyűlésé. „Meggyőződésem, ha a korábban Székesfehérváron megtartott Hóman Bálint-konferenciák kellő nyilvánosságot kapnak, és az ellenérvek is megjelennek, akkor a folyamat másként alakult volna” – fogalmazott, hozzátéve: a tanulságot a közgyűlés levonta.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó negyedszer
2015. december 19. 17:19
Nagyon elszomorító, hogy egy antiszemita nyilasnak, manapság már egy szar szobor sem jár, közpénzből. Hová silányodik az Orbán rezsim, és az áljobber, műnáci társaság?:)
OberEnnsinnen
2015. december 19. 11:07
Szerintem: NEM. SŐT...
csuka
2015. december 19. 11:04
„Ha van állatorvosi lova a zsidó hatalomnak és a magyar behódolásnak, az a Hóman-szobor ügye” https://kuruc.info/r/7/152641/ https://kuruc.info/r/2/152665/
Toledo
2015. december 19. 07:33
Ha nem állíthatnak szobrot Hóman Bálintnak, mert együttműködött az elnyomó, megszálló hatalommal, akkor Viktorka tessék intézkedni, hogy Pufajkás Gyuszi bácsi szobrát tüntessék el Budapest kádár proletár kerületéből, hisz ő '56- ban azt fegyverrel tette!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!