Hat és fél évet kapott Kulcsár Attila első fokon

2015. december 29. 10:39

A Kulcsár-ügyben lefolytatott megismételt eljárás első fokú ítélete alapján Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt kedden első fokon a Fővárosi Törvényszék. Rejtő E. Tibor volt bankvezetőt és Forró Tamás vállalkozót, újságírót felmentették a vádak alól.

2015. december 29. 10:39

Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt kedden első fokon a Fővárosi Törvényszék. A megismételt eljárásban Rejtő E. Tibor volt bankvezetőt és Forró Tamás vállalkozót, újságírót felmentették a vádak alól.

A 18 vádlott közül Kulcsár Attila mellett még néhányan kaptak letöltendő szabadságvesztést, köztük Kerék Csaba 3 év 9 hónapot, a többiek 2 évet vagy annál kevesebbet. Több vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság, és voltak olyanok is, akiknek az ügyében felmentő rendelkezést hozott.

A törvényszék néhány vádlott és számos cég esetében rendelt el vagyonelkobzást, amely összességében milliárdos nagyságrendű. Az ítélet szóbeli indoklása várhatóan késő délutánig eltart.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2015. december 30. 08:34
A jelenlegiek kormányra kerüléskor azt hangoztatták, hogy "elszámoltatás"! Kérdezem, hol van? Nem látok semmit, nem ítéltek el senkit, csak tárgyalások, időhúzás és kész! Pedig most már elég hosszú idő eltelt azóta, hogy kormányoznak! Sajnos nem hiszek, már senkinek sem hiszek! Mindenki ígérget, aztán nulla! Csak nem tudom, kire fogom adni a voksomat, ha elérkezik az idő? Mert nincs alternatíva!
mép
2015. december 29. 22:31
A Kulcsár ügy nem jöhetett volna létre, ha nincs a 2002 karácsony - szilveszter közötti kormányülés. Itt született az a rendelet, mely lehetővé tette az áttételes átutalásokat, mely a csalások melegágya lett. Ebben az időben a kormányfő Kubában nyaralt. Ki vezette ezt a kormányülést ? Miért kellett ennek anyagát titkosítani 30 évre ? Talán van összefüggés azzal is, hogy a 2002 -es kormányváltás után izraeli családi vállalkozás kapott megbízást a magyar költségvetés átvilágítására ?
mép
2015. december 29. 22:28
A Kulcsár ügy nem jöhetett volna létre, ha nincs a 2012 karácsony - szilveszter közötti kormányülés. Itt született az a rendelet, mely lehetővé tette az áttételes átutalásokat, mely a csalások melegágya lett. Ebben az időben a kormányfő Kubában nyaralt. Ki vezette ezt a kormányülést ? Miért kellett ennek anyagát titkosítani 30 évre ? Talán van összefüggés azzal is, hogy a 2002 -es kormányváltás után izraeli családi vállalkozás kapott megbízást a magyar költségvetés átvilágítására ?
mustarharmas
2015. december 29. 21:33
Csak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!