Együtt: Orbán célja, hogy kivezesse az országot az EU-ból

2015. november 20. 13:13

Át kell gondolni az Európai Unió alapelveit, mert az akadályozza saját határainak,kultúrájának és demokráciájának védelmét – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában. Az Együtt szerint a miniszterelnök célja, hogy darabokra hulljon az Unió, mert így ki tudná vezetni onnan az országot.

2015. november 20. 13:13

Át kell gondolni az Európai Unió alapszerződését – mondta Orbán Viktor a macedón kormányfővel közös pénteki sajtótájékoztatóján. Ezt a véleményét a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában is megerősítette. A miniszterelnök szerint az Uniónak meg kell védenie határait, kultúráját, gazdasági értékeit és demokráciáját. „A mostani alapszerződés ennek ma már akadálya, ezért szerintem át kell gondolnunk” – jelentette ki. Hozzátette: Egy hatékony Európához erre szükség van.

Arra a kérdésre, hogy a dublini rendelethez hasonlóan a schengeni rendszert is halottnak tekinti-e, a miniszterelnök azt válaszolta: „Dublin halott, Schengen él”.

Együtt: Világos Orbán Viktor célja

Az Együtt szerint világossá vált Orbán Viktor szándéka: azt szeretné, ha darabokra hullana az Európai Unió, hogy kivezethesse onnan az országot. Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja szerint a miniszterelnök nem érdekelt az ország uniós tagságában, mert annak vizsgálataival az oligarchák olyan akadályokban ütköznek, mint amilyen a paksi bővítéssel kapcsolatban is látható.

Orbán Viktor azonban nem kapott a társadalomtól felhatalmazást, hogy megkérdőjelezze az uniós alapértékeket, vagy elindítsa a schengeni szerződés módosítását – szögezte le a politikus, aki szerint ha ezt a kormányfő megteszi, azt súlyos felháborodás fogja övezni a társadalomban.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2015. november 20. 18:51
Nagyon helyes! Azonnal szétcseszni ezt a felhatalamazás nélküli eut!!! Népszavazást az eu tagságról! Kilépni de azonnal és középeurópai együttműködésbe kezdeni helyette.
pollip
2015. november 20. 18:16
Agyament együtt.
antioxi
2015. november 20. 16:56
Orbán: "Át kell gondolni az Európai Unió alapszerződését" Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi "kultúr-balos,konchitawurstos" európai úniót át kell alakitani. Szükségszerű, igy nem mehet tovább. Együtt (de kivel-:): "Orbán Viktor azonban nem kapott a társadalomtól felhatalmazást, hogy megkérdőjelezze az uniós alapértékeket..." Ha kell, meg fogja kapni ezt a társadalmi felhatalmazást. Ne legyen kétsége senkinek.
kukagyerek
2015. november 20. 16:23
Hitelesítgetünk, hitelesítgetünk, ......? A birkák meg simán beszopják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!