Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A rendőrfőkapitány bocsánatot kért a bérlethamisítással gyanúsított nőtől

2015. november 13. 15:51

A rendőrség megszüntette a büntetőeljárást az ellen a fiatal nő ellen, akit a BKK ellenőrei vádoltak meg bérlethamisítással. A Budapesti rendőrfőkapitány levélben kért elnézést a rabosítás és a hat órán át tartó fogvatartás miatt, levelét pedig a IX. kerületi rendőrkapitány személyesen adta át. A DK-s Gy. Németh Erzsébet viszont még így sem elégedett.

2015. november 13. 15:51

Elnézést kért a budapesti rendőrfőkapitány levélben attól a nőtől, aki ellen hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást vasárnap, miután a 3-as metró Kálvin téri állomásánál az utazási bérletét több ellenőr is hamisnak találta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján azt írta: „az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére és egyben átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amelyben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért”.

A BKK szerint az ellenőrök is sokáig voltak a rendőrségen

A BKK korábban az esetről azt közölte, a helyszínen az ellenőrök tájékoztatták az utast a problémáról, majd ismertették vele a pótdíjrendezési módokat. Bár az utas először átadta a személyazonosító igazolványát, végül mégis megtagadta a pótdíjazásról készített jegyzőkönyv aláírását. Ezután a helyszínre hívta az édesanyját, aki értesítette a rendőrséget.

A rendőrök az ügy valamennyi érintettjét a IX. kerületi rendőrkapitányságra vitték. A jegyellenőrök csak este fél tizenegy körül hagyhatták el a kapitányságot, de már az eset napján beszámoltak a történtekről felettesüknek – idézte fel a BKK.

DK: Tarlós vegyen példát a rendőrkapitányról!

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője kedden úgy fogalmazott: „a BKV ellenőrei a közelmúltban bérlethamisítás vádjával ártatlanul rabosíttattak a rendőrökkel egy, a haldokló édesapjához siető fiatal orvosnőt”. 

Pénteki közleményében Gy. Németh azt írja a rendőrség bocsánatkéréséről, „a rendőrkapitány korrekt, és európai módon járt el”, ellenben hozzáteszi, a főpolgármester, a BKK, és a Fővárosi Biztonsági Iroda vezetője is kérjen bocsánatot, továbbá kártalanítsák a meghurcolt nőt.

Egy rövid nyomozás története, melyben a szakértő ellentmond önmagának

A BRFK pénteki közleményében azt írta: az eljárás során a fővárosi nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljáró hatóság a nyomozás során szakértőt rendelt ki, és beszerezte a bérletet eladó cégtől a bérlet vásárlását igazoló számlát.

A ugyanattól a szakértőtől származó két, egymásnak ellentmondó vélemény, és az egyéb bizonyítékok alapján az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, és a rendőrség intézkedett a nő adatainak törléséről – tették hozzá. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a történteket fegyelmi eljárás keretében vizsgáltatja” – áll a közleményben.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. november 14. 16:11
November 3-án Rákoscsaba-Újtelepen jött a kalauz. Az egyik utas bérlete lejárt. Az utas mondta, elfelejtettem, de ekkor már a kalauz begerjedt és éppen akarta hívni a rendőrt. Az utason tényleg látszott, hogy valóban elfeledkezett a bérletvásárlásról, de semmi irgalom nem volt a kalauzban, egyre jobban behergelte magát és elővette a mobiltelefonját. Elvontam a figyelmét és megkérdeztem tőle: adjon magyarázatot. 700.000.000 HUF-ért szállított a MÁV népvándorlókat. Pedig ők nem magyar és nem uniós polgárok voltak. Mégsem hívott rendőrt. Miért üldözi Ön most e kedves magyar polgártársat? Ezen meghökkent nagyon a nő, alig tudta feldolgozni az esetet. De tovább folytattam. Ön pedig megveheti a vonaton a jegyet, mert nincs ezen állomásokon jegykiadás. Így új felszállóként joga van erre. A kalauzhoz fordultam: Ön pedig szégyellje magát, egy migránsra se hozott ellenőrt, s nem is ajánlotta fel az utasnak a jegyvásárlást lehetőségét. Most az egyszer szót fogadott, mert szégyenében eloldalgott...
doxi
2015. november 14. 11:58
Az igazi tragédia az, hogy a rendőrök nem védték meg az áldozatot, segédkeztek a BKV állatoknak, ezzel magukat is a Gestapo szintjére züllesztették
pemete jakab
2015. november 13. 22:05
"A rendőrfőkapitány bocsánatot kért a bérlethamisítással gyanúsított nőtől" És hozzátette, hogy mivel a rendőrség nem nyomozhat a Fidesz mutyik miatt, ezért a rendőrök tele vannak fölös energiákkal. Így aztán olykor túlpörögnek.
katus
2015. november 13. 18:16
Beköltöztetett családokkal cigányosítják tovább Miskolcot: állami támogatás, ingyen lakás : 2015. november 13. 17:14 A Jobbik szerint egy államilag támogatott telepfelszámolási program részeként vidéki cigánytelepekről költöztettek családokat Miskolcra, ahol az adófizetők pénzén lakásokat is vásároltak nekik. Jakab Péter az erről tartott tájékoztatón elmondta, a napokban Győri kapui lakosok keresték meg azzal, hogy egy antiszociális család terrorizálja őket: randalíroznak, fenyegetőznek, kábelt égetnek, van, akit csicskáztatnak. A párt bejárást szervezett a helyszínre, ennek so rán derült ki, hogy a családot egy abaújszántói telepfelszámolási program részeként költöztették Miskolcra, ahol kezdetben 500 forintos bérleti díjért lakhattak, idén pedig az adófizetők pénzén megvásárolt lakás tulajdonjogát is megkapják. A Jobbik frakcióvezetője megtudta azt is, nem egyedi esetről van szó: a felzárkóztatást célzó program nyertese egy magát kiemelten közhasznúnak nevező egyesület, amely a kormányzat szakembereivel közösen jelölt ki Miskolcon több ingatlant is, ahová jellemzően abaúji településekről költöztettek problémás családokat integrálódni. Az eredmény az lett, hogy a kiilleszkedett családok szomszédai kénytelenek menekülni: áron alul kínálják eladásra a lakásaikat, ahová már jönnének is a betelepítettek rokonai. Vagyis Miskolc újabb részei válhatnak rövidesen cigányteleppé, újabb bűnügyi gócpontok jöhetnek létre, végül pedig újabb miskolciak kénytelenek milliós veszteséggel elhagyni otthonaikat, véli a jobbikos képviselő. Jakab Péter magyarázatot vár a miskolci Fidesztől: közreműködött-e a városvezetés a rendbontók államilag támogatott, szervezett betelepítésében, tiltakoztak-e ez ellen a kormánynál, hogyan kívánják eltávolítani Miskolcról a városba beköltöztetett renitenseket, és miért nem tájékoztatták a városi közmédiában minderről a miskolciakat, akiknek joguk van tudni, hogy az állam mikor és hogyan kívánja cigányteleppé változtatni a lakókörnyezetüket Állami támogatással költöztettek Miskolcra cigányokat. Ingyen lakást kaptak! https://www.youtube.com/watch?v=NRVKBLzNusQ Forrás: https://kuruc.info/r/35/151088/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!