WHO: A feldolgozott hústermékek és a vörös húsok rákkeltőek

2015. október 26. 13:41

Ugyanolyan rákkeltőek lehetnek a feldolgozott hústermékek és a vörös húsok, mint a cigaretta, vagy az azbeszt – tudatta az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynöksége tanulmányában. Ez alapján egészségtelen a bacon, a kolbász, a sonka, de a friss sertés-, marha-, vagy bárányhús is.

2015. október 26. 13:41

A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és „valószínűleg” a vörös húsé is – derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.

Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek” – mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója. Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.

(Képünkön a pár hónapja Romániában nagy port kavart Nagy-Magyarország-alakú hús látható, amely ezek szerint szintén rákkeltő)

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Labor
2015. november 01. 08:14
Azt kellene feltalálni hogyan lehetne a hülyeséget kizárni, ...
katus
2015. október 26. 23:41
http://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--Ye7gwhOU--/c_limit,w_1160/6lsskGKJoLMuFUBcs.jpeg Tállai András hivatalos Facebook-oldalán, amin Államtitkár Úr éppen kolbászt falatozik(éppen mérgezi magát)?!!! Hány embernek rakták ki azt a rengeteg kolbászt, meg más húsokat? Tállainak ez a tízórai volt csupán? Egy kisebb család egy hét alatt nem eszik meg annyit mint amennyi ez előtt széles ember előtt van. A maradékot gondolom, becsomagolták a titkárnak.
Brigadéros
2015. október 26. 20:17
Az élet káros az egészségre...
antioxi
2015. október 26. 20:10
Holnaptól csak tejet iszom, amig ki derititik, hogy rákeltő az is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!