„Tessék utánam csinálni!” Nógrádit meglepték a vádak

2015. október 30. 08:41

Érdemben nem cáfolta a 888-nak sem az idézettségét és tudományos munkásságát firtató indexes állításokat Nógrádi György, aki továbbra is tévé- és rádiószereplésekre, valamint rendezvénymeghívásokra támaszkodva bizonyítja igazát.

2015. október 30. 08:41

Csak a 888-nak cáfolta az Indexen megjelent, a tudományos munkásságát firtató cikkben megfogalmazott állításokat Nógrádi György: „Hosszú éveken keresztül német egyetemeken tanítottam. Én voltam az első, akit felkért a német külügyi intézet, hogy írjak egy szakanyagot – körülbelül hetven oldal volt, ha jól emlékszem – a magyar biztonsági dilemmákról. Én voltam a második, akit meghívtak a NATO-ba előadást tartani. Csak ebben az évben volt 135 tévé- és 162 rádiószereplésem, 56 konferencián vettem részt és szólaltam föl. A brünni egyetem elnökségében voltam sokáig. A hamburgi akadémia elnökségében voltam sokáig. Tizenéve az osztrák honvédelmi miniszter tanácsadó testületének a tagja vagyok.” 

Az Index legújabb cikkéről, miszerint Nógrádi tanácsadói pozíciójáról az osztrák kormány nem tud, ő azt mondta, egy bizonyos osztrák professzor mellett dolgozik a mindenkori osztrák védelmi minisztert segítő tanácsadó testületben.

A 888 riporterének felvetésére, miszerint hogy lehet az, hogy minden kormány adott neki valamilyen felügyelőbizottsági tagságot, Nógrádi azt mondta: „Én a rendszerváltás óta minden kormánytól kaptam ilyen állásokat, ami nem azt jelentette, hogy beléptem az MDF-be, az MSZP-be vagy a Fideszbe, hanem hogy akkora volt a hazai és nemzetközi tevékenységem, hogy ezt minden kormány elismerte.” Nógrádi szerint nem a Fidesz csinált belőle biztonságpolitikai szakértőt: „Én az előző kormányok alatt ugyanennyit szerepeltem a rádióban és a televízióban. Most pedig ugyanúgy hívnak a kereskedelmi televíziókhoz, amelyeknek különösebb köze a kormányhoz nincs. (...) A Fidesszel én a kerítés kapcsán találkoztam, amikor a nézeteink közösek voltak.”

De akkor kicsoda Nógrádi György? Ezt maga az érintett mondta meg: „Én ugyanazt mondanám, mint az Indexnek, csak ott máshogy jött le. Tessék utánam csinálni!”

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2015. október 31. 21:49
Nógrádi úr!Ez csak ballibálisok szokott fröcskölődése,sajnos ez van!
zazriveczazseni
2015. október 31. 14:49
Húgyagyú Szaniszló még szabadlábon? valamelyik zárt osztály egy prominense lehetne.
Tintamin
2015. október 31. 11:19
Na, a csávó kiváló példája annak, hogy nem szükséges gerinc az érvényesüléshez. Vagyis pontosabban ellenjavallott. Ez ma Magyarország.
magnamater
2015. október 31. 10:10
Nógrádit meglepte, én meg azon csodálkoztam, hogy eddig valami szerencsétlenség nem érte - bizonyos hatalmak bárkit simán kinyírnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!