November 16-án kezdődnek a földárverések

2015. október 15. 14:48

Lázár János bejelentése szerint november 16-án hat megyében elkezdődnek az állami földek nyilvános árverései, de már most csütörtökön este nyilvánosságra kerülnek az értékesítendő földparcellák adatai. A miniszter szerint kizárt, hogy áron alul értékesítsék a földeket.

2015. október 15. 14:48

November 16-án kezdődnek az eladásra kínált állami földek nyilvános árverései – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki tájékoztatóján, Budapesten. A tárcavezető elmondta: az árverések hat megyében kezdődnek meg, az ezekben értékesítendő földparcellák adatait – például a helyrajzi számokat és az árakat – várhatóan még csütörtök este nyilvánosságra hozzák. Lázár János hangsúlyozta, a kormány az árveréseken szeretné a legjobb árat elérni. Az áron alul értékesítést elképzelhetetlennek nevezte.

Arról is beszámolt, hogy a földvásárlásokhoz a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) összesen 150 milliárd forintos hitelkeretet biztosít. A húszéves futamidejű hitel első tíz évében – a jegybank növekedési hitelprogramjának keretében – a kamat mértéke 1,95 százalék lesz, és a második tíz évben is kamattámogatott hitelt biztosít majd az MFB – ismertette. A kölcsön összege minimum 3 millió, maximum pedig 300 millió forint lehet. Az MFB a Budapest Bankot bízta meg azzal, hogy a földhitelt minden földvásárlónak hozzáférhetővé tegye – tette hozzá a miniszter.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. október 15. 23:37
Megy a parasztvakítás ezerrel... Fillérekért használja a "piszkos 12" ötven éves bérlet (nem létező, mert 20 év a maximum) keretében. Elkótyavetyélt állami vagyon.
csuka
2015. október 15. 17:02
Bal-Rad komm: “…Magyarország sem tudja megakadályozni, hogy a jogi személyek előtt zárva legyen a földvásárlási lehetőség…” – mondja ezt MA, a földárverések kezdetének napján EGY PONTOSÍTÓ KÉRDÉSRE válaszolva a mi Lézer Janink! Márpedig a jogi személyiséghez csak egy bt, vagy egy kft szükségeltetik! Oszt’ jónapot! VIHETI A MAGYAR FÖLDET A KÜLFÖLDI IS! Az utolsó-illetve dehogyis!-AZ ELSŐ NAPON-a döbrögista horda kikapcsolta a parasztvakítót! A vetítés véget ért! Már szabad a vásár! Nem! Nem lesz botrány! Nyakunkon az újabb migránsügy! TÖKÉLETES VOLT ISMÉT AZ IDŐZÍTÉS!
Türelem
2015. október 15. 16:25
Izraelben a földek több, mint kilencven százaléka állami tulajdonban van. Hogy miért jó ez a tehetséges izraeli népnek???
gudmen
2015. október 15. 16:19
román korrupcio ellenes ügyészség segiccsééé!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!