Varga: Tállai adóügyi államtitkárként vezetni fogja a NAV-ot

2015. szeptember 29. 08:23

A NAV átalakításáról beszélt a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek. A tervek szerint a NAV-ot az NGM egy államtitkársága fogja irányítani, és az államtitkár egyben a NAV vezetője is lesz. Varga Mihány Tállai Andrást tartja erre alkalmas személynek, de a végső döntést a kormány hozza meg.

2015. szeptember 29. 08:23

Az elmúlt két hónapban munkacsoport világította át a NAV működését. A csoport megállapításai alapján átszervezik majd az adóhivatalt, bár alapvetően beváltotta a reményeket a 2011-es átalakítás, mikor a vámhatóságot is a NAV-ba olvasztották – mondta Varga Mihály a Magyar Időknek.

A legfontosabb változás az lesz, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül külön államtitkárság fogja a NAV-ot irányítani, és az államtitkár egyben a NAV vezetője is lesz. Erre a miniszter Tállai Andrást látja alkalmas személynek. Egyúttal az adóhivatal hét régiós igazgatósága is megszűnne, és a vezetés kizárólag a szaktárca berkein belül működne tovább. Ez azt is jelenti, hogy a NAV-ügyfélszolgálat a kormányhivatalokban fog működni ezután, ami Varga Mihály szerint jelentősen megkönnyíti az adózók számára az ügyintézést.

A módosítások már január elsején életbe léphetnek. A végső döntést a kormány hozza meg, de az NGM már elkezdte a szükséges jogszabályok előkészítését – fejtette ki Varga. 

A távolabbi jövőről a miniszter azt mondta: arányaiban jóval többen dolgoznak a NAV-nál, mint Európa más országainak adóhatóságainál. Elképzelhető, hogy a jelenlegi 23 ezres létszám helyett a NAV a jövőben kisebb szervezettel fog működni, viszont a dolgozóknak életpályamodellt indítanának.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 29. 11:55
Miniszterhelyettes, államtitkár, NAV-enök... Nem lesz ez egy kicsit nagy feladat egy ilyen szerény képességű vidéki ex-polgármesternek, mint ez a Tállai?
Valodi
2015. szeptember 29. 10:26
Tállai maga a megtestesült Fidesz. Aki anno foghegyről odavetette az Ángyán Józsefről kérdező újságírónak: "Ő ki?" http://nol.hu/video/pokorni-az-a-kerdes-ki-mondja-ki-a-boldogito-nemet-1545847?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509 Ez a kurta mondatocska maga a hatalmat kapott nyilas házmester fröcsögő gyűlölete a nála különbek iránt...
Pofa Benő
2015. szeptember 29. 10:10
Nem lesz több zöld dosszié.
Tintamin
2015. szeptember 29. 09:54
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Ez a barom? Hát ez akkora bunkó, hogy nyulat lehet vele dobni! Amelyik megszavaztatta a koszlott falujának, hogy 400millióból legyen stadion, mert kell a megye 2-ben az? Hogy rohadna meg az ilyen tolvaj féreg. Egy újabb dilettáns kecskére sikerült rábízni a káposztát csak azért, mert remekül tud segget nyalni. Persze Orbán alatt már nem találni szakértőket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!