Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orbán: A migrációs válság Európa stabilitását fenyegeti

2015. szeptember 30. 11:21

Orbán Viktor miniszterelnök a The Wall Street Journalnak adott keddi nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs válság az Európai Unió destabilizálásával fenyeget. A kormányfő szerint belső szíriai megoldás nélkül nincs esély a menekültáradat megállítására.

2015. szeptember 30. 11:21

A migrációs válság Európa stabilitását veszélyezteti – figyelmeztetett Orbán Viktor miniszterelnök a The Wall Street Journal (WSJ) című, vezető amerikai üzleti–politikai napilapnak kedden adott nyilatkozatában. A lap internetes változatában megjelent interjúban a kormányfő úgy vélekedett: a közel–keleti és afganisztáni migránsok tömeges beáramlása az Európai Unió destabilizálásával fenyeget, hacsak a kontinens nem lép fel határozottan. „Ha nem találnak belső megoldást Szíriában, nincs esély az áradat megállítására” – idézte a lap a magyar miniszterelnököt, aki szerint nem lenne helyes, ha a fejlett világ mindebben csak Európát érő kihívást látna.

Orbán védelmébe vette azt az intézkedést, amely három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja a megfelelő útiokmány nélküli határátlépést, valamint a szerb határ mentén felépített kerítést – írta a WSJ. A lap beszámolt arról, hogy a tavalyi 42 ezerrel szemben idén már 280 ezer migráns érkezett Magyarországra. Orbán Viktor szerint az Egyesült Államoknak és más országoknak, így a gazdag arab országoknak is be kellene fogadniuk menekülteket, mert a válság könnyen destabilizálhatja Európát. „Nem nehéz elképzelni, hogy egy–két éven belül a régi politikai elitet leváltják a radikálisok” – idézte a WSJ a miniszterelnököt.

Orbán az interjúban fenntartotta azt az álláspontját, hogy Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim. Szerinte nem az a feladat, hogy máshol teremtsék meg új élet lehetőségét ezeknek az embereknek, hanem az, hogy a hazájukban való boldogulásukat elősegítsék. „Erkölcsi értelemben ez a helyes teendő” – jelentette ki.

Az interjúban a miniszterelnök kitért arra is, hogy Magyarországnak őriznie kell a függetlenségét, és az országnak rendelkeznie kell azzal a választási lehetőséggel, hogy akar–e otthont adni más kultúráknak. „A muszlim kultúra nagyon erős, nem vagyunk ellene, de nálunk nem létezik olyan párhuzamos társadalom, amely nem illeszkedik az európai értékek közé” – idézte a lap Orbán Viktort.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. szeptember 30. 13:48
"Orbán: A migrációs válság Európa stabilitását fenyegeti" Így igaz. A menekülteket illetően: 1. A szíriaiak továbbra is csak kisebb részét alkotják a migrációnak. 2. Az ENSZ (a tegnapi Ban Ki-moon) szerint a menekültek 100 millióan vannak a Világon (néhány hónapja még "csak" 10, majd 15, 20, 40, 60 millióan voltak)...
formaegy
2015. szeptember 30. 13:09
jav.:beengedni=megengedni
formaegy
2015. szeptember 30. 13:09
Még mindig nem értem, mi a francnak kell beengedni, hogy átlépjék a határt?! Sortüzet a lábuk elé és hátra arc! Egyetlen egy ország sem tartja be a szabályokat, sőt!, teljesen szembe mennek vele, Merkel leszarja, hogy milyen károkat okozott, akkor miért nem keményít már be M.o.?! Lezárni a határokat, a ballibnek meg kuss! Írjanak ki népszavazást! A magyar nép szava számít, nem a mocskos Európa, és a magyar árulóké! Ennyi!
Babe04
2015. szeptember 30. 13:08
http://www.ebay.com/itm/Fuck-You-Merkel-Viktor-Orban-Ungarn-President-Fluchtlingskrise-T-Shirt-16059-/161837519198?var=&hash=item25ae44915e
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!