A kínai Huawei építi az állami mobilhálózatot

2015. szeptember 10. 10:17

A kínai Huawei végzi az állami mobilhálózat kiépítését a Népszabadság információi szerint, majdnem 13 milliárd forintért. A céget közbeszerzési eljárás nélkül választották ki.

2015. szeptember 10. 10:17

Hamarosan elkezdődhet az állami mobilhálózat építése. A Népszabadság információi szerint az állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Művek leányvállalata, az MVM Net Zrt. a napokban szerződést köt a 450 megahertzes mobil adatátviteli hálózat kiválasztott szállítójával, amely – a lap piaci értesülései szerint – a kínai Huawei. 

A lap megkeresésére az állami cég közölte, hogy az LTE-technológiát használó hálózat 12,8 milliárd forintos költséggel épül ki, és a szállító kiválasztására közbeszerzési eljárást nem írtak ki. A versenyeztetést biztosító eljárás mellőzésére a vállalat szerint azért nyílt lehetőségük, mert az MVM Netet a közbeszerzési törvény – a benne megfogalmazott kivételek miatt – nem kötelezi erre, függetlenül attól, mennyi pénzt költ el a projektre.

A Népszabadság szerint nem világos, hogy a beruházás megtérül-e valaha.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!