Magyar tolmáccsal tüntetett Bősön a szlovák szélsőjobb

2015. szeptember 21. 17:04

„A mi miniszterelnökünknek nincsenek golyói ahhoz, mint a magyarországinak, hogy ezt meg merje mondani” – többek között ez is elhangzott a szlovák szélsőjobb bősi menekültellenes tüntetésén, melyet magyarra is tolmácsoltak.

2015. szeptember 21. 17:04

Ilyen még nem volt: a Paraméter.sk tudósítása szerint a szlovák szélsőjobb bősi menekültellenes rendezvényén szinkrontolmács fordította magyarra Marián Kotleba besztercebányai szélsőjobboldali megyefőnök szavait. Erre azért volt szükség, mert Bős lakossága nagyrészt magyar – bár a riport szerint közülük nem sokan látogattak ki a rendezvényre. Részt vett viszont a rendezvényen Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, akik transzparensükön azt hirdették: az igazi szíriai férfiak harcolnak a hazájukért és a családjukért, és csak a „puncik” menekülnek Európába.

Kotleba elmondta: köszöni a bősieknek, hogy referendumon utasították el a menekültek befogadását. A besztercebányai megyefőnök megdicsérte Magyarország hozzáállását a kérdéshez, külön kiemelve Szijjártó Péter külügyminiszter és Orbán Viktor tevékenységét. Szerinte ha Magyarország elesik, akkor elesik Szlovákia is, mert a Fico-kormány nem tudja majd kezelni a helyzetet. „A mi miniszterelnökünknek nincsenek golyói ahhoz, mint a magyarországinak, hogy ezt meg merje mondani” – fordította a tolmács Kotleba szavait Ficóval és a menekültkérdéssel kapcsolatban.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berberelek
2015. szeptember 22. 09:46
Mindenkire szükség van, aki fellép a fehér Európa mellett, s szembe száll a beáramló barbár hordákkal. Csak így kerülhető el, hogy a modern kori Európa ne jusson az ókori Római Birodalom sorsára!
Kanóc
2015. szeptember 22. 09:07
Érik a szlovák-magyar barátságos mérkőzés?
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 21. 23:12
Egyre abszurdabb a szélsőjobb. Az arabok már nem haverok, a magyarok viszont igen? Még a végén a zsidókat is megszeretik. Egyem a kis színjátszós szívüket.
Tintamin
2015. szeptember 21. 21:49
HAHHAHHAHHAHAA, a hülyenácik mindenhol hülyenácik:))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!