Vizes vb: Olasz Anna ezüstérmes lett 25 kilométeren

2015. augusztus 01. 14:24

Több mint 5 óra kőkemény versenyzés után a második helyen ért célba a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyén Olasz Anna a kazanyi világbajnokságon, és ezzel megszerezte a magyar csapat első érmét a vizes vb-n.

2015. augusztus 01. 14:24

Olasz Anna ezüstérmet szerzett a nyíltvízi úszók női 25 kilométeres versenyében a kazanyi vizes világbajnokság szombati napján. A 21 éves sportoló ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte az oroszországi viadalon.

Helyi idő szerint reggel 8 órakor a férfiak 32 fős mezőnye rajtolt el Székelyi Dániellel együtt, majd negyed órával később a nők is a Kazanka folyóba csobbantak. Olasz Anna az 1-es rajtszámot kapta, Kiss Nikoletta pedig az utolsóval, a 31-essel vágott neki az embert próbáló feladatnak.

A tavalyi berlini Európa-bajnokságon ezüstérmes Olasz Anna a tatár fővárosban 5 kilométeren a 13. lett, míg az olimpiai számban, 10 kilométeren drámai „végjáték” után az ötkarikás aranyérmes Risztov Éva mögött a 11. helyen végzett, így éppen lemaradt a riói kvótáról. Olasz akkor természetesen el volt keseredve, de jelezte, szeretne a leghosszabb távon szerzett éremmel vigasztalódni. Ennek megfelelően gyakorlatilag végig az élmezőnyben úszott, míg Kiss Nikoletta nagyjából fél táv után kezdett leszakadni a legjobbaktól.

Olasz a két évvel ezelőtt 10 kilométeren ezüstérmes brazil Ana Marcela Cunhával lépett el a mezőnytől, az utolsó körre is együtt fordultak rá, a harmadik helyen a német Angela Maurer közel kétperces hátránnyal követte őket. A dél-amerikai az utolsó ezer méteren óriási hajrába kezdett, s végül magabiztosan diadalmaskodott a magyar versenyző előtt.

Olaszt megelőzően legutóbb 1994-ben, Kovács Rita – Risztov jelenlegi edzője – szerzett érmet, ugyancsak ezüstöt 25 km-en.

A 20 éves Székelyi Dániel a múlt évi németországi kontinensviadalon fél távnál feladta a küzdelmet, ezúttal azonban teljesítette a hatalmas igénybevételt jelentő távot, s végül a 20. helyen végzett.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2015. augusztus 01. 21:41
Arrol is lesz cikk, hogy az USA megalazo modon, szinte edzest tartva verte ki a magyar noi vizilabda valogatottat a vilagbajnoksagrol? Regen lattam ilyen megalazo meccset egyenes kieseses szakaszban. Vagy itt csak a johirekbol lesznek cikkek?
egysegelem
2015. augusztus 01. 21:23
De ez hogy van menet kozben kajalnak a vizben meg belebrunyalnak uszas alatt? Tudja ezt valaki?
egysegelem
2015. augusztus 01. 21:23
Engem az lep meg, hogy ilyen sportag letezik, ot es fel orat uszni egyhuzamban??? Ez nagyon beteg. En meg azt hittem a maraton futas a kemeny, de ez....
alex.leopardi
2015. augusztus 01. 19:26
Gratulálok,Anna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!