Új egyenruhát kapnak a vasutasok

2015. augusztus 24. 12:32

Nettó közel egymilliárd forintért rendelt új egyenruhát a MÁV a formaruha viselésére jogosult, illetve kötelezett dolgozóinak. A következő lépés a MÁV-os munkaruhák fejlesztése lesz – írja a Világgazdaság.

2015. augusztus 24. 12:32

Nettó közel egymilliárd forintért rendelt új egyenruhát a MÁV a formaruha viselésére jogosult, illetve kötelezett dolgozóinak - írja a Világgazdaság. 

Az első tételeket már most szeptembertől juttatják el a MÁV-nak a közbeszerzési pályázat nyertese, a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. és a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. A MÁV 2018. január elsejéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak. 
 
Az első beszállítás alkalmával 3-4 ezer alkalmazott kap új zakót/blézert, nadrágot, kendőt/nyakkendőt és tányérsapkát. 
 
A jelenlegi kollekciót több mint tíz éve vezette be a vasútvállalat, ezért kerül sor az idén egy korszerű, a MÁV-csoport vonatkozó utasításai, a kollektív szerződés és az arculati kézikönyv előírásainak megfelelő kollekció bevezetésére 
 

Az új egyenruha sötétebb mélykék színű lesz, és új, korszerű alapanyagokból készül: a kabátok lélegző és vízálló alapanyagokkal, ragasztott technológiával, a kosztümök, az ing- és blúzalapanyagok lélegzők, könnyen kezelhetők, vasalhatók, házilag is moshatók.

 

A mozdonyvezetők formaruhája is teljes körűen megújult; farmerdzsekit, farmernadrágot és farmer térdnadrágot viselnek a jövőben. 

Következő lépésben az egyéb elavult ruházati cikkeket, azaz a munkaruhákat szeretnék fejleszteni. A stílus- és funkcionalitási szempontok érvényesítésén túl is ügyelni fognak az egységes, csoportszintű arculat megtartása, írja a Világgazdaság.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 24. 16:58
A vasutasok minden támogatást megérdemelnek, értve ez alatt a mozdony- és vonatvezetőket, jegykezelőket, forgalmistákat, pályamunkásokat. Nehéz körülmények között végzik a munkájukat. A MÁV-ot ért bírálatoknak legkevésbé ők az okai, sőt ellenkezőleg. Miattuk működik még úgy, ahogy.
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 24. 16:54
"Ezeket a formaruhákat úgyis a járvány megelőzés miatt, a tűzbe kell dobni." Nem az egyenruhákat, hanem az ilyen hülye jobbikosokat, mint te. Mert a hülyeség is ragályos... Jebb Szövőt!
GV0917
2015. augusztus 24. 14:51
Farmer lesz a vasutas,-és farmer a kabát, farmer szoknya takarja a farmer kisbabát! Nekem aztán mindegy, milyen hacukába öltöznek a dizájner vasutassok,ha a vagon takarítatlanul bűzlik, a légkondi a kánikulában megy szabadságra, az IC felárat jóformán csak jogerős bírósági Határozat-ban kapja vissza az utas-akkor is ha a MÁV hibázott..De ha a "legkisebb szabálytalanság esete forog fenn", akkor az utasra uszul minden Hatóság, netán leszerződtetik(tatik) Torquemadát is!
Energetikus
2015. augusztus 24. 13:28
a Hugo Boss tud tartós és elegáns egyenruhát szállítani már 1932-töl ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!