Szögesdróttal vették körbe a magyar pavilont a Velencei biennálén

2015. augusztus 30. 15:39

A magát ‪#‎fenceforeuropenak nevező csoport a Velencei biennále helyszínén, a Giardiniben, ahol a résztvevő országok kiállításainak helyet adó épületek találhatóak, szögesdróttal és kormányplakátokkal kerítette körbe a magyar pavilont – írja a Kettős Mérce. Az aktivisták így tiltakoznak a kormány menekültellenes politikája ellen.

2015. augusztus 30. 15:39

Magyar aktivisták szögesdróttal és kormányplakátokkal vették blokád alá a Velencei biennále magyar pavilonját, így tiltakozik a #fenceforeurope csoport a kormány menekültellenes politikája ellen – írja a Kettős Mérce

A Biennálén idén számos politikai, társadalmi kontextusú mű szerepel, többnek témája a migráció. A kerítéshez használt plakátok mindegyike ”a magyar kormány menekültek ellen uszító plakátjainak, illetve a »Nemzeti Konzultáció« néven elhíresült önigazoló-propaganda szövegek angol fordításai, azoknak a tartalmát semmilyen formában nem módosítottuk. A kerítéshez használt NATO drót szintén szabvány-eszköz: ugyanezeket az éles pengéket telepítette a kormány a déli határunkhoz, remélve, hogy a menekülő embereket ezzel távol tarthatja hazánktól” – ezt írták közleményükben.

A #fenceforeurope közleménye az európai menekültügyi gyakorlatot is kritizálja. Így fogalmaznak: „Európai konszenzus ma egyedül a menekülő emberek érdemes és érdemtelen menekültekre történő elkülönítésében van. A magyar helyzetet látva biztosra vesszük, hogy hamarosan a fegyveres erőszak bevetésében is hasonló egyetértés fog mutatkozni.”

A Kettős Mérce információi szerint sokan érkeznek megnézni a magyar aktivisták akcióját. A rendőrség ellenőrizte az aktivistákat, akik maradhatnak azzal a feltétellel, ha eltávolítják a drótkerítést a sérülések elkerülése érdekében.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikerics
2015. augusztus 31. 11:10
A múlt héten előadták, hogy rezidens aktivista doktornő minden este 20000 ft- ot költ a menekültekre. Olyan jól megy a rezidenseknek, eddig azt panaszolták, hogy nem lehet megélni belőle. Lehet, hogy a pénz máshonnan származik?
kikerics
2015. augusztus 31. 11:03
Magyar aktivisták ott ártanak Magyarországnak, ahol tudnak, a kérdés az, hogy miért éri meg nekik?
Agnieszka
2015. augusztus 31. 09:12
A magam részéről nem éreztem gyűlölet keltőnek a plakátokat, mondjuk, esélyt adva arra, h. a címzettek is értsék, ne csak a magyarok, én kétnyelvű, magyar-angol plakátokat javasoltam volna. Kerítés ma már sok országban van, leginkább az izraelire emlékeztetnék. Szívesen olvasnék több nevet a Gulyásé mellett, többet az egész akcióról. Nyilván volt fizetett technikai személyzet, nem hiszem, h. Gulyás a saját két kezével sokat tudott volna tenni. Érdekes lenne, h. honnan kerül a rávaló. Csak nem a jó Norvég Alap segít? Netán valamelyik Soros Alap? Noha nem vagyok híve az "eszme" mártírjai művi előállításának, valami módon mégis csak határt kéne szabni Magyarország Ny-on történő lejáratásának. Sokat segítene a tisztán látásban, ha akcióik, neveik, anyagi hátterük a legszélesebb magyar nyilvánosságban haladéktalanul teret kaphatna. Valószínűleg nem lenne érdektelen, ha a fő szervezők, résztvevők családi hátterét, egyénileg kenyérkereső szakmával rendelkező voltát, v. annak hiányával "sújtottságát" is megismerhetnénk.
Rockpapa
2015. augusztus 31. 07:47
No meg az USA pavilont is,a liberális kurva életbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!