„Hull a szilva a fáról”: így énekel az utca embere

2015. augusztus 07. 07:41

Az utca embere szerint a mindennapos éneklés bevezetésével esélyt kapnak azok is, akiknek nincs jó énekhangjuk, de lehet, hogy kudarc lenne, mint a mindennapos testnevelésórák bevezetése.

2015. augusztus 07. 07:41

Balog Zoltán kedden arról beszélt, hogy nem szeretne pluszórákat iktatni a tantervbe, ehelyett az iskolai kórusok és a szakemberképzés támogatásával fejlesztené az iskolai énekléskultúrát. A javaslattal kapcsolatban az ATV riportere az utca emberét kérdezte.

Az emberek jó ötletnek tartják a mindennapos éneklés bevezetését, mert így legalább esélyt kapnak azok is, akiknek nincs jó énekhangjuk. Vannak olyanok, akik szívesen énekelnek, mert szerintük a zene boldogít, felüdít. Egyesek nem örülnének, ha a szünetekben lazítás helyett énekelni kellene, és akik félősek, azok kellemetlenül is éreznék magukat aközben. Egy hölgy szerint az éneklés ugyanolyan kudarc lenne, mint a mindennapos testnevelésórák.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. augusztus 08. 13:15
Semmi baj ezzel! Fel fogja dobni a fiatalt. Ha én lennék a tanár akkor azokat a dalokat énekeltetném kareoké módszerrel amely népszerű a fiataloknál. Aztán néha-néha bekerülhetne a népdal-klasszikus..stb.
Tintamin
2015. augusztus 08. 08:54
A "sportoló nemzet" a mindennapos tesiórákkal egy rakás szar lett, de mivel a kormánynak mindig igaza van, nem szabad visszavonni a baromságokat. A kölkök tanulás helyett "tesiórán" olvasgatnak csendben. Mert nincs hol megtartani az órát. Kurvajó lett a rendszer, Viktor, lassan pihenni kéne! Örökre...
Potymog
2015. augusztus 07. 10:30
"esélyt kapnak azok is, akiknek nincs jó énekhangjuk" Ugyan, mire kapnak esélyt? Egy hangszálcserére? Aki tud és (vagy) szeret, az énekelgessen, és hallgasson zenét, amikor csak teheti. Akinek viszont rosszak ez irányú képességei, annak elég a kötelező tanórákból annyi, amennyi eddig is volt.
StG
2015. augusztus 07. 09:16
Érdekes, mekkora kampányt tesznek e látszólag ad hoc ötlet mögé: Független riporterek járják az utcákat, közvéleményt kutat a Petőfi és a Bartók rádió, tán még békemenet is lesz a mindennapos kötelező éneklés mellett. Azt kb. senki sem vitatja, hogy az éneklés és a zenélés jó dolog. Így aztán nagyon egyszerűen kipipálható, hogy a kormány ezt a szabadságharcot is megnyerte úgy, hogy "mindennap" és "kötelező". Pedig lehetne ezt normálisan is csinálni: Javítani az óvoda- és iskolapedagógusok módszertani képzésén, átgondolni a tantervet, támogatni az iskolai kórusmozgalmakat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!