Totalcar: Visszatér a Lada Magyarországra

2015. július 16. 14:13

Novembertől ismét lehet „nullkilométeres” Ladákat kapni Magyarországon – ezt Ormos István, az orosz autómárka hazai disztribútorának ügyvezetője jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyről a Totalcar tudósított. A forgalmazó nem csak az új modellekkel lép piacra, jön a Niva utódja is, és lesz alkatrész a veterán kocsikhoz.

2015. július 16. 14:13

A Totalcar online autós újság azt írja, novembertől ismerős szereplővel bővül az új autók magyarországi piaca: ismét lehet majd kapni az orosz gyártósorról frissen legurult Ladákat. Mindezt Ormos István, a hazai disztribúcióra szerződött Duna Autó Zrt. ügyvezetője jelentette be sajtótájékoztatóján. 

A kínálat gerincét a Granta nevű típuscsalád fogja jelenteni, amely az „elérhető mobilitást”, azaz a paletta alsó szekcióját fogja képviselni. A kínálatban megtalálható lesz a Niva nevű önhordó terepjáró szinte változatlan utódja a 4×4 is. Az autós portál szerint Ormos hangsúlyozta, hogy – bár a régi Ladák pozitív tulajdonságait igyekeztek megtartani Togliattiban – ez a Lada már nem az a Lada. A Granta kifejlesztésében az oroszok partnere egyébként a francia Renault volt.

Jó hírrel szolgáltak azoknak is, akik öregebb Ladákat használnak. A cégnek ugyanis a korábbi modellekhez is szállít majd alkatrészeket a Ladákat gyártó AvtoVAZ. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. július 16. 23:41
A totalcar hozzászólásokból: "A Dacia elvileg renault technika és a Lada is. Ha olcsó, akkor inkább Lada lesz. Csak."
brekker
2015. július 16. 22:53
Egy elektromos mindentudó rendszer nélküli egyszerű autónak, ami csak úgy teszi a dolgát, nagy sikere lehet nálunk is. Lásd Dacia.
tango47
2015. július 16. 18:38
Az Origo kommentelőitől megtudtam, hogy ilyen kocsit csak igénytelen ember vesz, inkább járnak egy 15 éves nyugati ronccsal. Mondja valaki, hogy nem élünk jól!
komondor
2015. július 16. 14:55
Lázáréknak jó lenne meg az összes "nép szolgálónak"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!