MTI: Kiugróan magas a menedékkérők aránya Magyarországon

2015. július 16. 10:46

Az egymillió lakosra jutó menedékkérők száma Magyarországon a legmagasabb az Európai Unióban, méghozzá kiugróan: ez az érték közel tízszerese az uniós átlagnak, és majdnem háromszor akkora, mint a második helyen álló Svédországban. Bevándorlással kapcsolatos statisztikákat közölt az MTI.

2015. július 16. 10:46

Magyarországon a menedékkérők lakosságszámra vetített aránya a legmagasabb az EU-ban, közel tízszerese az uniós átlagnak, és majdnem háromszor akkora, mint az utánunk következő Svédország esetében – derül ki az MTI által közzétett, az Eurostat adataira alapozó diagramok egyikéből.

A menekültjogért folyamodók száma tekintetében hazánk az ötödik az Európai Unióban.

Egy másik ábrából kiderül, a menedékkérelmet benyújtók túlnyomó többsége koszovói állampolgár. A szír kérelmezők száma arányaiban jelentősen nőtt tavalyhoz képest. 

Az utolsó grafika az idei magyarországi menekülthullám nagyságát mutatja a korábbi évekhez képest, továbbá azt, hogy a menedékkérők mekkora része érkezik legális, és mekkora illegális úton.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. július 16. 13:57
Érdekes: Horvátországot elkerülik - ott a legalacsonyabb a menedékkérők aránya...! Miért?
catalina9
2015. július 16. 13:20
Nincs is bevándorlóprobléma, Ujhelyi Elvtárs látványosan tépte szét a kérdőívet...de Jávor és Niedermüller elvtársak is szépen árulták a hazát...
áfonya
2015. július 16. 12:45
Tünciző bagázs hallgat mint aki betojt ,gondolom mindegyik főz mos a menekültekre eltartja őket a saját jövedelméből.
áfonya
2015. július 16. 12:41
Ajhnározott betolakodók soha nem fognak beilleszkedni ,mindig a magyar nép nyakán élősködnek ,igen szapora. Nem elég a hazai cigányság majdnem egy millió ,de ezek munkára foghatók,,,,de a betolakodók soha nem dolgoznak ,mindig vándoroltak ,ezen nem változtatnak. Inkább a tanult réteget kéne kiemelni ,nem a jött ment tömeget . Hol vannak a számítógépdobáló köpködő szoci bagázs .idegenek ők szájából is kiveszik a falatot .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!