Fidesz: Az MSZP feleannyit költött gyermekétkeztetésre, mint a mostani kormány

2015. július 30. 16:45

Az MSZP idején feleannyit költöttek gyermekétkeztetésre, mint most – reagált közleményben a Fidesz az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatójára, melyen Bangóné Borbély Ildikó jelezte, ősszel ismét benyújtja azt a törvénymódosító javaslatát, amely „közel egy stadion árából” biztosítaná a rászoruló gyerekek folyamatos étkeztetését.

2015. július 30. 16:45

A Fidesz szerint az MSZP idején feleannyit költöttek gyermekétkeztetésre, mint most, és az ellenzéki pártnak szégyellnie kellene magát, amikor erről a témáról van szó. A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy az év minden napján biztosítson legalább egyszeri meleg étkezést az 520 ezer rászoruló gyereknek. Jelezte továbbá, kész ősszel ismét benyújtani azt a törvénymódosító javaslatát, amely „közel egy stadion árából” biztosítaná a rászoruló gyerekek folyamatos étkeztetését.

A Fidesz-kormány – írta a Fidesz országgyűlési frakciója közleményében – a gyermekétkeztetésre fordított összeget megduplázta, 2010 és 2015 között 29 milliárd forintról 58 milliárdra emelte. Szeptembertől az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésével az óvodások és a bölcsődések 90 százaléka, 321 ezer gyermek étkezhet majd ingyen – tették hozzá.

Közölték továbbá, hogy a rászoruló gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint áll rendelkezésére, ami több mint duplája annak, amit 2009 előtt a baloldali kormányok szántak erre a célra, és tavalyinál is több, 141 ezer rászoruló gyermeknek biztosítják az ingyenes nyári étkezést.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. július 31. 09:47
Ha ebből levesszük az inflációt (a valósat, nem a narancssárgát), meg a kötelezően vissza csorgatandó 20-30%-ot, akkor ott tartanak, hogy nem tettek semmit.
liberálzöld.
2015. július 31. 09:45
Mert negyedannyi éhes gyerek volt! "A Fidesz szerint az MSZP idején feleannyit költöttek gyermekétkeztetésre"
Pinter68
2015. július 30. 23:34
"Az MSZP idején feleannyit költöttek gyermekétkeztetésre, mint most..." Tán csak nem azért, mert akkor még nem volt többre szükség? Remek kormány ez. Elször fokozza a szegénységet, aztán meg büszkélkedik vele, hogy többet költ a szegény gyermekek étkeztetésére.
Tintamin
2015. július 30. 23:19
Menjetek ti a kurva anyátokba: ti mennyit költötök haverokra, kaszinóra, dohánymutyira, ingatlanpanamára?? Na, akkor pofázzatok, tolvajparasztok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!