Atv.hu: Népszavazás lehet a nyugdíjba vonulásról

2015. július 13. 13:31

Az atv.hu információi szerint a Kúria döntése nyomán zöld utat kapott az a népszavazási kezdeményezés, amely a férfiak 40 szolgálati év utáni nyugdíjba vonulásáról kérdezné meg a választókat.

2015. július 13. 13:31

A férfiak 40 szolgálati év után történő nyugdíjba vonulásáról lehet népszavazást tartani – tudta meg atv.hu. A kezdeményezést első körben elutasította a Nemzeti Választási Bizottság, a kezdeményező azonban a Kúriához fordult, amely zöld lámpát adott. 

Az atv.hu információi szerint a kezdeményezést egy szakszervezeti vezető nyújtotta be magánemberként. A kezdeményezőnek 120 nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy 200 ezer hiteles aláírást gyűjtsön össze a népszavazás mellett. A Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Liga Szakszervezetek közösen kezdhet aláírásgyűjtésbe.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. július 13. 15:53
Kezdeményezni persze lehet. De ki fogja azt a nyugdíjat kifizetni és főleg miből? Magánnyugdíjpénztár? Na azok soha!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!