„Aki annyira kíváncsi, az fizessen érte” – kormánypárti képviselők az adatigénylés fizetőssé tételéről

2015. július 06. 17:51

Furcsa érvekkel indokolták a kormánypárti képviselők a hvg.hu kérdésére, hogy miért kell fizetőssé tenni a közérdekű adatigényléseket.

2015. július 06. 17:51

Többen azzal indokolták a hvg.hu-nak a közérdekű adatigénylések fizetőssé tételét, hogy az adatok összegyűjtése leterheli az államapparátust. A portál riportere arról is faggatta a kormánypárti politikusokat, hogy ha ellenzékben lesznek, akkor sem fogják-e kifogásolni, hogy csak pénzért juthatnak majd hozzá bizonyos adatokhoz. A fideszes Pócs László válasza erre az volt, hogy nem lesznek ellenzékben.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. július 08. 09:07
A nyilvánosság és az átláthatóság a demokrácia garanciája. Ezzel a kormány de facto tulajdonképpen mindent korlátlan időre titkosít, anélkül, hogy azt de jure megfogalmazná.
BőröndÖdön
2015. július 08. 08:24
A tolvajok rettegnek a nyilvánosságtól.
VakzKommondor
2015. július 07. 23:20
legyen az összes adat online, és nincs több leterheltség. Mit szóltok nertásak? Vagy nincs jogunk tudni, mire költik a focista csatlósai a pénzünket? Mi lehet ez ellen a kifogás?
Quet
2015. július 07. 21:39
Na még egy link a cigodákról: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/banffyhunyad_cigoda Hehe, hát a csúti törpénknek is valami ilyesmi virít a hátsó kertjében, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!