Pénzt kérhetnek a közérdekű adatokért

2015. június 29. 11:39

Az Igazságügyi Minisztérium javaslata szerint ha valaki közérdekű adatokat kér, annak a jövőben még a minisztériumi dolgozók bérét is ki kellene fizetnie.

2015. június 29. 11:39

Még a minisztériumi dolgozók bérét is kifizettetné az adatigénylőkkel új javaslatával az igazságügyi minisztérium. A DK szóvivője szerint így akarják megfélemlíteni az ellenzéket és civileket, nehogy a kormány körmére tudjanak nézni. A TASZ szerint nulla forintot kellene kérnie a kormánynak azért, mert teljesíti azt, ami amúgy jogszabályi kötelessége. 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. június 29. 16:39
A tolvajok rettegnek a nyilvánosságtól,a birka nép föl sem fogja...
bumburi
2015. június 29. 15:45
Abszolút jogos, már régen be kellett volna vezetni. Egy piacgazdaságban, ha valaki külön többlet információt kér az államtól, az fizesse meg piaci áron. Nem azért tartjuk, az államot hogy hüjéknek dolgozzon ingyen :)
Potymog
2015. június 29. 13:42
"Az Igazságügyi Minisztérium javaslata szerint ha valaki közérdekű adatokat kér, annak a jövőben még a minisztériumi dolgozók bérét is ki kellene fizetnie." Ez így nincs rendben, mert ezzel a szegények elzáródnak az igazság megismerésének lehetőségétől. Ha szabályozni szeretnék az adatigényléseket, annak más módját kéne találni.
Himalája
2015. június 29. 13:41
"Az Igazságügyi Minisztérium javaslata szerint ha valaki közérdekű adatokat kér, annak a jövőben még a minisztériumi dolgozók bérét is ki kellene fizetnie." Nem rossz ötlet. Ezt bevezetem én is, ha majd a NAV vagy akármilyen más hivatal adatokat fog kérni tőlem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!