Autókra támadtak és kukákat gyújtogattak a debreceni menekülttábor lakói

2015. június 29. 17:05

Mintegy száz menedékkérő rátámadt a 471-es úton közlekedő autósokra – írja az MTI környékbeliek elmondására hivatkozva. A rendfenntartó erők nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Valószínűleg két török férfi verekedett össze, és ez a konfliktus fajulhatott el.

2015. június 29. 17:05

Autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton. A környékbeliek elmondása szerint botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. Sérültekről nincs információ.

A rendőrség rendkívüli erőkkel van a helyszínen – tapasztalta az MTI tudósítója. Miután a támadók visszahúzódtak a táborba, a befogadóállomás bejáratánál farkasszemet néznek a felsorakozott, pajzsot viselő kommandósokkal.

A bevándorlók folyamatosan karlendítésekkel kiabálnak a rendőrök felé. A rendvédelmi erők ruháján rendőrség, készenléti rendőrség és határőrség felirat olvasható.

A tábor bejáratához folyamatosan érkeznek rendőrségi kocsik, jelen vannak a mentők és a tűzoltók is.

Két férfi konfliktusa fajulhatott el

Az Index a Hajdú-Bihari Rendőrfőkapitányság szóvivőjére hivatkozva azt írja: két török férfi verekedett össze, ez az összetűzés fajulhatott el. Ezt követően mentek ki körülbelül százan a táborból és támadtak rá a parkoló autókra és gyújtottak fel kukákat. Tudósítások szerint a konfliktusnak nincs súlyos sérültje, és komolyabb kár sem keletkezett az autókban.

Vallási alapú lehetett az összetűzés

A police.hu azt írja: „A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 29-én 14 óra 20 perc körüli időben két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés keletkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be.

A rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott. A konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy főt előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A történtek során személyi sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet.

Összesen 574 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
meluska
2015. június 30. 19:09
NEM HASONLÍT magyarországihoz??? https://www.youtube.com/watch?v=fX73ggsMNEI
fradi44
2015. június 30. 14:06
Lászlóffy Lóránt • 3 órája Valahol a harmadik világban: - Ahmed, itt kilátástalan az életünk, menjünk olyan helyre, ahol kolbászból van a kerítés. - Ok, Ausztrália vagy Japán? - Megnézem a neten...az ausztálok Naurun -egy kifosztott zátonyon- zárnak el és visszaküldenek ide. A japók meg a föld alatti táborban megvernek.... várjcsak megvan: Európa. - Az olaszokon vagy Bulgárián keresztül? - Hajón rizikós a dolog, a bolgároknál nincs segély és meg is vernek.... megvan a tuti: Magyarország: komoly segély, teljes ellátás és egy kis szerencsével továbbállhatunk Németországba, ami maga Hawaii. - Ne bassz, csak odamegyünk és életünk végéig eltartanak? - Igen, ezek teljesen birkák. Csak be kell magolnunk, hogy szíriából jöttünk a háború elől...
fradi44
2015. június 30. 13:07
István Cserfalvi · Maglód Nos igen csak csodálkozom hogy például a Bicskei emberek miért nem szolalnak meg. Bicskén évek ota van menekült tábor szomikkal. Azt mesélték hogy álitolag segélyt kapnak a Magyar álamtol ami HETI 54000Ft+ teljes ellátás. Nem írtam el HETI . A Tescoban az ingyen vifit kihasználva onnét Sype-olnak haza, olyan laptopokkal meg telcsikkel ami sokunknak sose lesz. Külön internet kávéházat nyitottak nekik. A parkokban virágzik a prostitució mert Euroban fizetnek. 80 készenlétis rendör vigyáz a rendre meghogy ne öljék meg egymást. Persze ezt is mi adófizetö polgárok fizetjük meg.Ezekröl sehol sem beszélnek...
csuka
2015. június 30. 08:41
Miközben magyarok ezreit lakoltatják ki otthonukból: A felcsúti, hazudozó, cigány vajda minden idegent befogad. Szállást, ételt és zsebpénzt is ad nekik. Ezért is jönnek annyian. Mind a rendőrségi autóra akar felszállni, amit euro-taxinak becéznek. Egy négytagú afgán családra havi 600 ezer Ft közpénz jut. A gucci Orbán habonyi nótára járja a pávatáncot. "... Magyarország a dublini rendszer előírásainak betartására, illetve az annak szabályai szerint visszaküldött bevándorlók befogadására tett ígéretet" "Megfelelnek Magyarország és a magyar emberek érdekeinek azok a döntések, amelyek Brüsszelben az unió kétnapos csúcsértekezletén a migráció kérdésével kapcsolatban születtek – mondta Orbán Viktor." A 'ne a mit hazudok-at figyeljék' ismét biztosította Brüsszelt, hogy minden ejus segget kinyal. A bevándorlós handabandázása csak a félrevezetett választóinak szóló, Habony-Flinkeistein féle, 'politikai termék' volt. Jövő: mindenki befogadhat egy aranyos fekete embert. Addig is tegyen félre, hogy legyen miből eltartani! CSAK A FIDESZ MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!