Kovács: A kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

2015. június 15. 16:20

Kovács Zoltán és Németh Szilárd egyaránt arról biztosítottak mindenkit: a kormány „sziklaszilárd” szándéka az, hogy megvédi a rezsicsökkentés eredményeit. Erről azután beszéltek, hogy a hvg.hu megírta, Trócsányi László igazságügyi miniszter az uniós energetikai biztosnak írt levele alapján nem kerülhető el a gáz és az áram drágulása.

2015. június 15. 16:20

A kormány mindent megtesz egyik legfontosabb intézkedése, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédéséért – jelentette ki a kormányszóvivő hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán ezt azt követően nyomatékosította, hogy a hvg.hu hétfőn közzétett cikke szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter május 8-i keltezéssel arról írt az uniós energetikai biztosnak, hogy a kormány olyan lépéseket tervez, amelyek eredményeként leáll a rezsicsökkentés, sőt a portál szerint a levélben leírt, kilátásba helyezett lépések nyomán nem kerülhető el a gáz és az áram drágulása.

A kormányszóvivő tájékoztatóján emlékeztetett: februárban az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az úgynevezett harmadik energiacsomag vállalásaival kapcsolatban. Ezeket egyébként szinte egyetlen európai országnak sem sikerült maradéktalanul átültetnie – tette hozzá.

A magyar kormány intenzív tárgyalásokat folytat az ügyben az EU-val, és kellő időben részletes tájékoztatást ad majd, de bármi történik is, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédésére vonatkozó kormányzati szándék „sziklaszilárd” – közölte Kovács Zoltán. Annyit elmondott, hogy „egy rendkívül bonyolult (), leginkább szabályozási kérdésekről folyó vitával állunk szemben, amelynek legkevésbé fontos eleme az árképzés”.

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője a sajtótájékoztatón jelezte, a Fidesz-KDNP-frakció teljes egészében támogatja a kormány rezsicsökkentési politikáját, amely mellett az emberek nagy többsége is kiállt. Úgy fogalmazott, a nemzetközi energiacégeknek kedvező rendszeren „Magyarország ütött rést”. Így míg korábban Európa legmagasabb gáz- és második legmagasabb villanyárát a magyar családok fizették, addig ma már ők jutnak hozzá a kontinensen a második legolcsóbb energiához – közölte, hangsúlyozva: „ebből nem kívánunk egy tapodtat sem visszalépni”.

A hvg.hu cikkével kapcsolatban a kormánypárti politikus kérdésre azt mondta, rossz dolognak tartja, hogy „ez a levél kikerült”, „a taktikai elemeket” nem szeretnék megosztani.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2015. június 16. 05:32
akinek a "megvédi" szó esetleg nem világos, emlékeztetőül: nyugdíjpénztár.
Pál Pusztai
2015. június 15. 22:00
Rezsi csöki eredménye.GÁZ: eddig 136 milliárd maradt a lakosságnál. A Főgáz megvásárlása cakli- pakli 130 milliárd amit az adófizetők fizettek. Jó üzlet?
Brigadéros
2015. június 15. 21:59
A dolog komolyságáról elég annyit mondani, hogy a HVG írta, és utána a jereváni rádió is bemondta...
peninsulavaldes
2015. június 15. 21:45
zolka ma zoológus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!