Aljasnak tartja az infotörvény javasolt módosítását a PM

2015. június 29. 13:27

Szabó Tímea nem csak azt kritizálta, hogy kiterjesztenék az adatigénylés költségtérítését, hanem azt is, hogy ezentúl megtagadható lenne a döntés-előkészítő adatok kiadása. A PM politikus azt közölte: ha nem vonják vissza a javaslatot, akkor Áder Jánoshoz és az Alkotmánybírósághoz fognak fordulni.

2015. június 29. 13:27

A Párbeszéd Magyarországért szerint az az információszabadságról szóló törvény javasolt módosításával az Orbán-kormány újabb szöget ver a demokrácia koporsójába – mondta a párt társelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Szabó Tímea úgy fogalmazott: az indítvánnyal a Fidesz megpróbálja ellehetetleníteni a kormányzati és kormányközeli „lopások és rablások” illetve a korrupciós ügyek felderítését.

A független képviselő szavai szerint az adatigénylés költségtérítésének kiterjesztése is elfogadhatatlan, de ez a rendelkezés „csak a jéghegy csúcsa”. A politikus „feketeöves aljasságnak” nevezte, hogy korlátozzák a döntés-előkészítő adatok nyilvánosságra hozatalát, ugyanis a jogszabály elfogadása után „minden adatkikérést meg lehet tagadni” – emelte ki. Szintén aggályosnak tartotta a szerzői jogvédelemhez fűződő adatigénylés szabályozást, miközben alaptörvénybe ütközőnek minősítette, hogy továbbra sem lesz hatékony titokfelügyelet. A PM azt követeli, hogy vonják vissza az „aljas” és alaptörvénybe ütköző indítványt, ha ezt nem teszik meg, akkor a párt Áder János köztársasági elnökhöz illetve az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben – jelentette be.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. június 29. 18:58
Nálam meg a PM aljas!! Így kerek a világ!!
BőröndÖdön
2015. június 29. 16:08
A tolvajok rettegnek a nyilvánosságtól...
drkovax
2015. június 29. 15:29
Talán el kéne olvasni a számviteli törvényt és az adózás rendjéről szóló törvényt. Még a NAV egy vizsgálat során sem kérhet olyan kimutatást, aminek a vezetése nem kötelező és az előállítása aránytalan terhet ró az adózóra. Láttam olyat, hogy egy átlátszós hülyegyerek miatt napokig dolgoztak egy egyházi intézmény könyvelésén, mert olyan adatokat, kigyűjtéseket kért, aminek a vezetését törvény nem írja elő ... Aztán a fiúka, mivel nem talált benne terhelőt, kidobta az egészet a kukába.
Viz Elek
2015. június 29. 14:12
Ugyan mikor zavarta a fideszt saját proszósága!Áttért sem fogja érdekelni. Minnél több szemetet tudnak a szőnyeg alatt tartani annál tovább fenntartható a fidesznyikek kiskirálysága! De egyszer vége lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!