A Közgéptől olcsóbban sem kell a felújítás

2015. június 10. 11:27

A Simicska Lajos és Orbán Viktor között kitört nyílt ellenségeskedésig ha a Közgép indult egy közbeszerzésen, általában nyert. Azóta viszont még akkor sem, ha jelentősen aláígérnek a többi indulónak: Budapesten 430 millióért építenének meg egy csomópontot, amit versenytársai 600-700 millióért.

2015. június 10. 11:27

Közbeszerzési eljárást írt ki a BKK a GOH csomópont felújítására: a Közgép 430 milliós ajánlatot tett, a február 3-án meghirdetett tendert mégis A-HÍD és a Strabag konzorciuma nyerte 668 milliós ajánlattal – írja a 444. A lap szerint a Közgép a tavalyi választás óta egyre kevesebb közbeszerzést nyert meg, február – Simicska és Orbán nyílt szakítása –óta pedig egyet sem.

Az indoklás szerint „(…) az ajánlattevő bizonyos egységárai túlzottnak alacsonynak bizonyultak úgy a többi ajánlattevő, mint ugyanezen vállalkozó saját (korábbi) egységáraihoz viszonyítottan”. A másik indoklás szerint az ajánlat 37 százalékkal tért el negatív irányban a BKK szakértői által becsült értéktől. A BKK eredeti becslése szerint 921 millióba került volna egyébként a felújítás.

Február óta a BKK 64 tételre kérdezett rá konkrétan a Közgépnél – egyikkel sem volt bajuk, csak általában találták olcsónak az ajánlatot. A Közgép azzal magyarázta az árat, hogy telephelyük csak másfél kilométerre van a csomóponttól, ezért alacsonyabbak a szállítási költségek.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fosraelattack
2015. június 10. 13:37
"Ha nem vagy zsideszes haver, annyit is érsz, vagy legalábbis mehetsz a gecibe." -Lézer Zsiráf Jancsika. :D
formaegy
2015. június 10. 12:27
238 millió + kiadás. Gratulálok Fidesz! Csak azért, mert Orbán és Simicska óvodás szinten játszik! Ami a gyalázatos, hogy az ország szívja ezt a játékot! Hogy a jó büdös francba lehet valaki úgy min.eln., hogy saját magánügyi mocskát beviszi a politikába?! Ez nézi az ország érdekeit? + 238millió költséggel? Igazad van Orbán! A szerencsétlen valóban dolgozó, egyik napról a másik napra élő emberek pénzével játszod a mocskos magánügyi játékod! Jól van Fidesz! Lefelé a ballib útján! Ők is így, ilyen kiderült ügyekkel nyírták ki magukat! Emlékeztek?
newmagone
2015. június 10. 12:10
Elvtásak és fanyalgók! Vannak nemzeti érdekeink, de vannak nemzetközi feladataink is, tessék ezt elfogadni!:))))))))))
hátakkor
2015. június 10. 12:09
nem baj, ha egymás alá kínálnak árban, de az ár nem egyetlen tényező. Nincs értelme olyan útnak, amit aztán évenként kell felújítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!