Veresegyházi választás: leszerepeltek a pártok

2015. május 18. 09:21

Időközi választást tartottak vasárnap Veresegyházon, ahol a civil jelölt győzött, a pártok pedig igencsak leszerepeltek, a legerősebb még így is a Jobbik volt. Egerszalókon függetlenek harcoltak a polgármesterségért, itt a Fidesz által támogatott induló nyert.

2015. május 18. 09:21
Egyéni önkormányzati képviselőt választottak vasárnap Veresegyházon. A 3. választókerület képviselői mandátumát egy helyi civil szervezet, Szolgálattal Veresegyházért Egyesület képviselője, Varga Józsefné nyerte magabiztos fölénnyel.
 
A SZOVE a települést immár 50 éve vezető Pásztor Béla szervezete. Az Index úgy tudja: a helyi MSZP sem tavaly, sem most nem indított ellenjelöltet. A SZOVE tavaly októberben is tarolt, így nem is meglepetés a mostani győzelem. Azonban a pártok jelöltjei ahhoz képest is nagyot buktak, hogy egy helyi választásról van szó, ahol a helyi erőknek van nagyobb esélye.
 
A Fidesz-KDNP jelöltje el sem tudott indulni a választáson: hiába adta le az aláírásokat, az ajánlóíven nem szerepelt az aláírást gyűjtő neve és aláírása, így a helyi választási bizottság kizárta a választásból.
 
Az Index információi szerint 21 százalékos részvétel (355 szavazat) mellett a következő lett az eredmény: Varga Józsefné 137 szavazattal, 38 százalékkal nyert. Második lett Mayer László független induló 82 szavazattal, 23 százalékkal. A harmadik a Jobbik jelöltje, Birizdó János, aki 70 szavazatot, azaz 9 százalékot szerzet, Kálló János, az ÉVÖGY egyesület jelöltje pedig 56 szavazattal 16 százalékot. A pártok csak ezután könnek: a DK-s Deák Imre 7 szavazattal 2 százalékot kapott, Horváth András Csaba a Magyar Liberális Párt részéről 2 szavazattal 1 százalékot, Szőke Imre munkáspárti jelölt pedig 1 szavazattal 0,5 százalékot.
 
Egerszalókon is választást tartottak vasárnap, ott az új polgármesterről szavazhattak a helyiek, és hat független közül választhattak. A Heves megyei településen azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott független vezetője februárban elhunyt.
 
Hunyadi-Buzás Jánosné, a település jegyzője az MTI-vel este közölte: Varga István független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást. A jegyző azt mondta: az 1560 szavazásra jogosult lakos 64,46 százaléka vett részt a választáson.
 
A Fidesz által támogatott Varga István borász 424 voksot kapott, a második helyen Tóth Katalin független jelölt végzett 355 szavazattal (mögé egy helyi blog szerint a Jobbik állt be), harmadik pedig a szintén független Durakov János lett 127 vokssal.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brókerkormány
2015. május 18. 11:53
katus 1. 70 szavazattal 9%,56 szavazattal 16%? Basszus, de jó szemed van!!!!!!!! Gyorsan lementeni, megvan a bizonyíték a választási csalásra Amit eddig csak feltételeztek a GONDOLKODÓ emberek Ez mehet az országos választásokon is Mint például 2006-ban amikor a MIEP már 4.5%-on állt, egyszer csak megált mint a cövek és kezdett feljönni az zsdsz
birak
2015. május 18. 11:26
Ha Fodorban lenne egy kis ambíció, szervezőkészség akkor egy népesebb családból származó embert is indíthatott volna. 10 szavazattal mindjárt 5%-os eredményt érnek el a liberálisok.
kukagyerek
2015. május 18. 10:06
"Egerszalókon függetlenek harcoltak a polgármesterségért, itt a Fidesz által támogatott induló nyert." .......... Hát, van még néhány leszakadt régió az országban! :) De a szellemi fejlődést ezeken a helyeken sem lehet sokáig visszatartani.
katus
2015. május 18. 10:05
A valóság szerint a Jobbik 19%-t és nem 9%-t "szerzet" .Csúsztatunk,csúsztatunk,mandiner???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!