Csehországban terjeszkedik a MOL

2015. május 05. 18:52

A MOL-csoport kedden megnyitotta első MOL-töltőállomását Prágában. A csoport tulajdonában lévő Lukoil- és a Slovnaft-benzinkutak folyamatos márkanévváltásának eredményeként további, mintegy 80 benzinkút megnyitását tervezik idén a cseh piacon.

2015. május 05. 18:52

Világi Oszkár, a MOL-csoport igazgatótanácsának tagja, a Slovnaft vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke az ünnepélyes megnyitón elmondta: a vállalatcsoport Csehországban tervezi kiépíteni második legnagyobb töltőállomás-hálózatát, mivel exporttevékenysége jelentős része már így is a cseh piacra irányul.

Jelenleg 192 benzinkút üzemel országszerte Lukoil, Pap Oil, Slovnaft - illetve most már MOL - márkanév alatt, az Eni-akvizíció lezárásával pedig nyár végére összesen 317 töltőállomással a cseh üzemanyagpiac második legnagyobb szereplőjévé válik a társaság.

A Mol ugyanakkor piacvezető szeretne lenni a szegmensben, szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft és a cseh rendszer egy termékvonalon helyezkedik el, ezáltal a szállítási költségek jelentősen alacsonyabbak, valamint a pozsonyi finomító kapacitásának mintegy negyedét már most is Csehországban adja el, reagált Világi Oszkár az MTI-nek a cseh lapokban megjelent hírekre, miszerint a Mol meghódítja a cseh piacot.

A társaság tovább bővíti nemzetközi együttműködését a régióban, megcélozva, hogy a Cseh Köztársaság 10 legnagyobb vállalata közé kerüljön,gazdasági téren és társadalmi felelősségvállalás szempontjából egyaránt. Világi Oszkár szerint túl sok benzinkút van jelenleg a cseh piacon, és miközben a versenytársak bezárnak, a Mol tovább bővül. A konszern elképzelése szerint az elkövetkező két évben két márkára egyszerűsíti le csehországi megjelenéseit: a MOL-ra és a Pap Oil-ra. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
f.judit
2015. május 06. 08:24
Ott örülnek a külföldi multiknak?
Ald0 Raine hadnagy
2015. május 05. 20:57
Rohadt külföldi kizsákmányoló multi.
KannibálTatárÚr
2015. május 05. 19:36
Más hír Csehoszágból. Putyinnak ajándékozták a cseh köztársasági elnököt. Két cseh író-humorista(Igor Malijevský és Jaroslav Rudiš) levelet írt Putyinnak, amelyikben tudtára adják, hogy neki ajándékozzák a legértékesebbet amivel rendelkeznek, cseh elnököt, Miloš Zemant. A levélhez hivatalos ajándékozási szerződést is csatoltak. Többen is csatlakoztak hozzájuk aláírásukkal, de - mint mondták - nem volt céljuk az aláírágyűjtés, csak néhány ismerősüknek jutott ez a megtiszteltetés. Az OPNI-t - úgy látszik - Csehországban is bezárták. A kultúra művelőinek ezen élharcosai oda valók lennének. http://www.lidovky.cz/umelci-venuji-zemana-putinovi
Drágha Márió
2015. május 05. 19:36
A MOL a magyar General Motors;ami jó a MOL-nak,az jó Csonka-Magyarországnak is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!