Bumm.sk: Szlovák-magyar területcsere jöhet

2015. május 31. 12:15

Tizenhét hektárnyi területet cserélhet ki az Ipoly mentén Szlovákia és Magyarország - írta a SITA hírügynökség közlése alapján a Bumm.sk. A területcserét az Ipoly folyómedrében beállt változások indokolják, de például Somoskőújfalu csatornahálózata is átlóg szlovák oldalra.

2015. május 31. 12:15

A szlovák belügyminisztérium által a kormánynak benyújtott tervezet szerint Szlovákia és Magyarország 17 hektárnyi területet cserélne ki az Ipoly mentén – írja a SITA hírügynökség alapján a Bumm.sk. Az „Ajánlás a Szlovák Köztársaság és Magyarország közötti határszerződés tárgyában” c. dokumentumot a kormány után még a szlovák parlamentnek és a magyar állami szerveknek is jóvá kell hagyniuk.

A területcserét a különféle vízgazdálkodási szabályozások következtében az Ipoly folyómedrében beállt változások indokolják, illetve az, hogy például Somoskőújfalu csatornahálózata átnyúlik szlovák területre. A cserében szlovák részről érintett az érsekújvári járásbeli Leléd (Leľa), Ipolyszalka (Salka), Ipolykiskeszi (Malé Kosihy), továbbá a lévai járásbeli Ipolyszakállos (Ipeľský Sokolec), Szete (Kubáňovo) és Ipolyság (Šahy), valamint a losonci járásbeli Sátorosbánya (Šiatorská Bukovinka). 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. május 31. 22:44
Az volna az igazságos, ha a magyarok visszaadnának minden történelmi szlovák területet és cserében a szlovákok pedig minden történelmi magyar területet...:)
lynx
2015. május 31. 20:31
Na mi van, már fehér lovunk sincs?
békalepcse
2015. május 31. 18:07
Nem gond ez a területcsere, csak a szlovákoknak kéne cserébe a pokolban helyet kérni. Aljas faszkalapok, mert soha nem bántottuk őket, de örömmel szúrnak bennünket hátba naponta. Rohadna meg az utolsó ilyen elvetemült is. Nagyon integrálni akartuk volna őket, azta se tudnák, volt egyáltalán külön szlovák nyelv... Térjen észre az ottani normálisabb többség és térjenek vissza jó testvérként, ahogy volt évszázadokon keresztül.
Akitlosz
2015. május 31. 18:00
Egyesíteni kellene inkább ezt a két országot és akkor megszűnnének ezek a problémák. Az antant érdeke, hogy ezen a vidéken ne legyen egyetlen erős ország sem inkább sok kicsi csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!