Az LMP jogsegélyszolgálatot indít a közalkalmazottaknak

2015. május 26. 13:25

Az LMP jogsegélyszolgálatot indít azok számára, akiket a közszférából bocsátottak el, majd közfoglalkoztatottakkal pótoltak, vagy akként vettek vissza a korábbi munkahelyükre, ami Szél Bernadett szerint súlyos törvénytelenség.

2015. május 26. 13:25

Az LMP jogsegélyszolgálatot indít azok számára, akiket a közszférából bocsátottak el, majd közfoglalkoztatottakkal pótoltak. Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke keddi sajtótájékoztatóján több olyan esetet ismertetett, amikor kirúgott köztisztviselőket vagy közalkalmazottakat mintegy 10-20 ezer forinttal olcsóbban, közfoglalkoztatottként vettek vissza korábbi munkahelyükre, de olyan gyakorlatról is beszámolt, amikor az elbocsátást indokolták azzal, hogy a feladat közmunkással is megoldható.

Mindez súlyos törvénytelenség – szögezte le a képviselő, hangsúlyozta: jogi segítséget is nyújtanának a [email protected] email-címre íróknak, de fórumot is biztosítanának az akár név nélkül jelentkezőknek. A párt emellett egymilliárd forintos pluszforrást javasol a jövő évi büdzsében célzott munkaügyi ellenőrzésekre.

Szél Bernadett elmondta azt is: közérdekű bejelentéssel fordul a munkaügyi hatósághoz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál tapasztalt visszaélések miatt, az ország legnagyobb közfoglalkoztatóitól pedig adatokat kér. A képviselő azt is sürgette, hogy a költségvetési bizottság egy ellenőrző albizottságban vizsgálja ki a visszaéléseket.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. május 26. 13:56
Ez a buta liba azt sem tudja hogy nem törvênyellenes a kœzfoglalkoztatás!!!
Anti Komcsi
2015. május 26. 13:50
Ugyan már Bernike. Az LMP ben összelasszózott, tapasztalatlan senkik ülnek. A saját pártoddal foglalkozz, ne az országgal!
yanoo
2015. május 26. 13:36
Azt nem tudom, hogy törvénytelen-e, de hogy ocsmány dolog, az biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!