Válasz.hu: Készen áll az új kormánypárti médiabirodalom váza

2015. április 15. 09:04

Pár napja megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, amelynek fele részben Habony Árpád a tulajdonosa, akire a jelek szerint az új Simicskaként tekint a kormány – írja a Válasz.hu. Az MMG Zrt a Napi Gazdaság székhelyén van bejegyezve.

2015. április 15. 09:04

A Válasz.hu értesülése szerint április 9-én megalapították azt a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, amelynek 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó. A holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, és Orbán Viktor „személye körüli” államtitkárnak is nevezték.

 
A Válasz szerint az MMG székhelye az óbudai Perc utcában van, a Napi Gazdaság mai épületében,  vezérigazgatói tisztségét pedig a jelenleg a Napi Gazdaságot ügyvezető Keresztesi Péter tölti be. Az üzleti szaklap kiadója hamarosan átkerülhet a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz, aki – írja a Válasz – az MMG-től függetlenül építi fel az új, jobboldali s egyben kormánypárti napilapot, az ellen-Magyar Nemzetet.
 
A Heti Válasz korábbi értesülése szerint a Habony–Győri-féle MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál Via.hu néven, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni.
 
A hírportál szerint az MMG elsőként olvasható terméke a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz. A portál szerkesztői között feltűnnek majd a 2009–2010-ben háromnegyed évet megélt népi-konzervatív hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild. A Válasz úgy tudja, a Via.hu-nál vendégszerzőként számítanak majd a Magyar Hírlap sztárszerzőjére, Bayer Zsoltra is.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horst_Tappert
2015. szeptember 22. 13:32
"Habony a bukás zálóga. " Zálóg... az... Csak tudnám, hogy évek óta miért rinyáltok a Habony-listák miatt, ha ekkora "zálóg" a bukásra a Habony... Már most rettegtek...
Forsz
2015. június 02. 00:22
Kezdem érteni mi a baja a sok kocsmatölteléknek Habonnyal. Nagy valószínűséggel azért félnek, mert Habony nem egy szelíd, halk szavú, magát sértegetni is hagyó kifinomult úriember, amilyen pl.Borókai Gábor. Attól félnek, hogy kapnak a nyakukba egy olyan médiagruppot, amilyen még a rendszerváltás óta nem volt. Attól is félnek, hogy nem csak verbális kipicsázás vár rájuk, hanem sajtóperek tömege is. Még szép, hogy a zabszem sem fér már most sem a valagukba.
TuskóHopkins
2015. június 02. 00:20
Lehet erőlködni....kidobott pénz. Az Ész távozott közülük. A maradékba annyi értelem van, mint egy kecskében mínusz két liba intelligenciája. Orbánnak vége.....lassú haldoklás következni...az a baj, hogy annak a kínjait mi fogjuk elszenvedni.
Josephine Mutzenbacher
2015. május 31. 12:44
A "mi"-ben te is benne vagy,idióta. Ha meg a lajtán túlról okoskodsz,miért nem ülsz rá inkább egy taposóaknára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!