Orbán: A szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak

2015. április 27. 11:20

Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik és akkor van értelmes munka, ha van tisztességes fizetés – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Szakma Sztár Fesztiválon. A miniszterelnök elmondta: nemcsak szakmunkás-bizonyítványt adnának a fiataloknak, hanem használható tudást és vele jövőt is.

2015. április 27. 11:20

Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén. Kifejtette, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak, s ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs.

Aláhúzta, ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik, akkor van értelmes munka, van tisztességes fizetés. Ezért nem pusztán szakmunkás-bizonyítványt szeretnénk adni a fiataloknak, hanem használható tudást, és vele a jövőt – mondta a kormányfő a háromnapos rendezvényt megnyitó köszöntőbeszédében.

A Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezik meg a szakmunkástanulók tanulmányi versenyeinek országos döntőjét, valamint a SkillsHungary nemzeti döntőt, amely a nemzetközi szakmai versenyek – az EuroSkills és a WorldSkills – magyarországi válogatója. A megnyitó ünnepségen bejelentették, hogy 2018-ban Magyarországon rendezik az EuroSkills verseny döntőjét.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. április 27. 13:02
Akkor van tisztességes fizetés,ha (előbb) van értelmes munka...,de nem fordítva, Miniszterelnök úr.
várúr
2015. április 27. 12:54
Helyi hülyéink Orbán egy normális, előre mutató bejelentését is gyalázkodásra használják. 5.500 szakmunkástanuló indult a versenyen. Lengyelország a fiatal kivándorlók számát illetően már 3 milliónál tart (mai hír). Hűvaze apja nyomorát, sajátját és gyerekeiét azoknak köszönje, akik 50 év alatt idáig juttatták az országot. Tudom, ballikoknak és jobbikoknak a memória nem erősségük. További kellemes hörgést kívánok.
Mimes
2015. április 27. 12:47
Szétcseszik a Munka Törvénykönyvét, teljesen kiszolgáltatják a munkavállalókat, aztán lenyilatkozik I. Questor egy ilyet. Se a fiatalokkal, se a jövővel nincs semmilyen kapcsolata, de a legnagyobb baj hogy már a jelennel sincs...
VakzKommondor
2015. április 27. 12:46
ha boldoguló magyar fiatalokat akarsz, akik dolgoznak, és nem a fidelitaszos kapcsolatokból akarnak megélni, akkor külföldön keresd őket, focista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!