Egyre több a vérszívó Magyarországon

2015. április 15. 16:33

Az időjárásnak köszönhetően az utóbbi években elszaporodtak a kullancsok és szúnyogok, és ezzel együtt egyre többen betegednek meg az általuk terjesztett fertőzésekben is.

2015. április 15. 16:33

Az utóbbi évek időjárása segítette a vérszívók, elsősorban a szúnyogok és a kullancsok elszaporodását Magyarországon – állapította meg a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület nemrégiben végzett kutatásában, amelynek eredményéről az egyik velük együttműködő gyógyszerforgalmazó társaság tájékoztatta szerdán az MTI-t.

A vérszívók számának növekedése következtében nőtt az általuk terjesztett fertőzések, köztük a Lyme-kórban megbetegedettek száma is – írták.

A Bio-Herb Kft. közleménye emlékeztet arra, hasznos lehet a kullancsteszt, amely kimutatja, hogy a vérszívó hordozta-e a Lyme-kórokozók valamelyikét.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. április 15. 17:18
Az tény, hogy sokan szívják a vérünket. Csak azt tudnám, mivel lehetne hatékonyabban védekezni ellenük.
kukagyerek
2015. április 15. 17:16
"Egyre több a vérszívó Magyarországon" ........... Jól érzik itt magukat! Ez egy következmény nélküli ország.
KannibálTatárÚr
2015. április 15. 17:05
Jé! Én azt hittem, hogy a vérszívók ember nagyságúak (és alakúak).
balint60
2015. április 15. 17:03
A szúnyogokkal még csak el lehet bánni: amikor a Katasztrófavédelem vette át a feladatot az önkormányzatoktól, szervezetté és rendszeressé váltak a szúnyogírtások. Sajnos a kullancsok esetében nem segít a szervezettség, a különböző cseppek, oltások, tabletták stb mérsékelt hatásúak, ráadásul a Lyme kórral szemben semmi sincs, mint ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen "kullancs-teszt".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!