Az MSZP pótlékkal segítené a kistelepülések közalkalmazottait

2015. április 27. 12:21

Az önkormányzatokat segítené az MSZP az iparűzési, a gépjármű- és a személyi jövedelemadó elvont részeinek visszaadásával. A helyi közalkalmazottakat pedig pótlékkal segítené a párt. Tóbiás József pártelnök szerint 2016-ban nagyon nehéz helyzetben lesznek a kistelepüléseken élők.

2015. április 27. 12:21

Az MSZP azt javasolja, hogy az iparűzési, a gépjármű- és a személyi jövedelemadó elvont része is kerüljön vissza a kistelepülések önkormányzataihoz, az ott dolgozó közalkalmazottakat pedig külön pótlék segítse. Erről Tóbiás József, a szocialisták elnök-frakcióvezetője beszélt a pártja képviselőcsoportjának hétfői ülését követő sajtótájékoztatón.

Kiemelte, a jövő évi költségvetésből kiszivárgott információk alapján 2016-ban nagyon nehéz helyzetben lesznek a kistelepüléseken élők, vagyis tovább nő majd a társadalmi egyenlőtlenség. Az MSZP azt szeretné elérni, hogy a már idéntől kevesebb forrásból gazdálkodó önkormányzatoknak ismét legyen elég mozgásterük a szociális feszültségek enyhítésére – mondta Tóbiás József.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2015. április 27. 15:51
A feladathoz mérten cseppet sem magas 20%-os gyógypedagógiai pótlékot éppen a szocialisták szüntették meg. Azóta sem jutott senkinek eszébe, hogy a fokozott terhelést jelentő munkafeladatot megbecsülje, megfelelően dotálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!