PM: Biztosítson az állam mindenkinek vezetékes vizet!

2015. március 22. 12:41

A PM törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy az államnak kötelessége legyen biztosítani mindenki számára a vezetékes ivóvizet.

2015. március 22. 12:41

A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy az államnak, illetve az önkormányzatoknak kötelezően kelljen szolgáltatniuk az ivóvizet minden bejelentett állandó lakcímen. Az ellenzéki párt kezdeményezését Szabó Tímea társelnök, független országgyűlési képviselő jelentette be vasárnap, a víz világnapján Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, Magyarországon mintegy tizenötezer, a munkáját az elmúlt években elvesztő olyan ember él, aki nem jut ivóvízellátáshoz, noha az alkotmányos alapjog, hiszen az alaptörvény szerint mindenkinek joga van az egészséges élethez, a tiszta környezethez és az emberi méltósághoz.

Szabó Tímea szerint az ivóvíz nélkül maradtak elsősorban devizahitel- vagy rezsitartozás miatt kényszerültek tanyasi környezetbe, szélsőséges esetben akár borospincékbe költözni, ahova az önkormányzat annak ellenére is kiállítja a lakcímkártyákat, hogy a vízellátásról nem gondoskodik. A víziközmű-ellátásról szóló törvény ugyanis bár előírja az ivóvíz biztosítását, kötelezettséget azonban nem állapít meg – mutatott rá a PM társelnöke, aki hangsúlyozta, a hétfőn parlament elé terjeszteni kívánt javaslatuk ezen változtatna.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. március 23. 09:48
Lófausztot a te seggedbe édeslyányom, a tököm fog a tanyámon víz és csatornadíjat fizetni a te idiótaságod miatt! Szűrőre találjatok ki hisztit, amit egyszer kell megvenni és beépíteni, ne a folyamatos lehúzást erőltessetek!
jenggot
2015. március 22. 21:44
Igénytelen geci fideszes banda. Azt hisztek hogy azért van ivóvizetek mert megszereztétek vagy mert seggnyalásért osztottak nektek. Vagy mert tudjátok lopni.
illesl
2015. március 22. 20:34
Szabó Tímea - wikipedia: "A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult." Szabó Tímea (Budapest, 1976. január 18. –) magyar politikus, független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért párt (PM) társelnöke. 2013-ig a Lehet Más a Politika (LMP) tagja és parlamenti frakcióvezető-helyettese volt.[1] Mint látjuk, egy szélkakas, immáron a második pártja, ahonnét osztja az észt. Gondolom, Soros sorsolta ki ránk ezt a nőt. E lúd akkor hallgatott - pedig a jogot a Harvardon végezte - midőn a devizahiteleket felvették. Mi a baj, ha valaki kútvizet iszik? Nekem is van kutam és csak azt a vizet iszom. Kíváncsi leszek, mit tesz ez a lúd és a többi plázacica, ha nem lesz elektromosság, nem lesz vezetékes víz. Múltkor olvastam, hogy valahol trágyáztak. Feljelentés érkezett, hogy környezet szennyezés történt. Valószínű ez az ostoba nő írta.
GV0917
2015. március 22. 16:59
Előbb csatornázni, aztán jöhet a víz-mert különben ahol még egy budit sem ásnak ki, elönti a sz@r a vidéket!Naná, majd Lakatus 14 000 Ft-ért fog neked szippantatni?Kéthavonként.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!