Orbán: Jó szakképzési és munkaügyi rendszer kell

2015. március 06. 16:09

Orbán Viktor szerint egy jó szakképzési és munkaügyi rendszerrel elérheti az ország 2018-ra a teljes foglalkoztatottságot.

2015. március 06. 16:09

A miniszterelnök szerint tízezerszám vannak betöltetlen álláshelyek Magyarországon, így csak a jó szakképzési és munkaügyi rendszeren múlik, hogy elérjük-e a teljes foglalkoztatottságot, tehát a 3 százalékos munkanélküliséget.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bora
2015. március 08. 22:51
Ennek elment az esze. Vagy: Rendben, de akkor legyen valami tét. Pl. ha nem lesz meg mondjuk a 99%, akkor szépen lemond azonnal. Tét nélkül én is tudok ilyeneket mondani: 2020-ra eljut az első magyar úrhajós a Marsra. 2019-re magasabb lesz a GDB a németekénél. 2016-ra 100%-os lesz a rezsicsökkentés...
korona
2015. március 08. 20:01
Orbánnak LEGISLEGELSŐ FELADATA, HOGY A BÉREKET ÉS A NYUGDÍJAKAT NYUGATI SZÍNTRE EMELJE !!! Ami itt megy, az már arcátlanság! Az egyszerű ember azért dolgozik, hogy meg tudjon élni a fizetéséből és nyugodt lehessen afelől, hogy majd lesz tiszteséges nyugdíja. Amit ez a kormány és az elődei művelnek, műveltek, az ma már nem eladható. EGYAZON FÉSZEKALJBÓL VALÓK MIND! Horthy korábyn itt nyugati fizetések és nyugdíjak voltak. Amint 1945 után a kommunista banda 4/5-del csökkentett MINDEN bért és nyugdíjat, attól kezdve Magyarország nem tud talpraállni. ENNEK A KORMÁNYNAK A TÉNYKEDÉSDE ÚGY GAZDASÁGILAG, MINT POLITIKAILAG TARTHATATLAN! Egy esetleges román támadást nem tudna kivédeni ez az operett-katonaság, a NATO meg ugyan nem segítene. Azzal, hogy alacsony színten tartja a rezsim a béreket amultinacionális oligarchák sátorgyárainak kedvez, BDELŐLÜNK MEG RABSZOLGÁKAT CSINÁL. Jelenleg Magyarország NEM SZABAD ORSZÁG, HANEM AZ USA ELŐRETOLT HELYŐRSÉGE.
kuwiq
2015. március 08. 10:23
De akár mélyebben is belemehetünk. Nem is tudom, ki vezette be az OKJ-s ügyet, aminek alapján még a rokonszakmákban szokásos átjárást is sikerült megszüntetni, sőt, még jogilag is igyekeznek kizárni a dolgot.
saddlenode
2015. március 07. 17:24
ja igen, vegülis csak olyan 1-1.5 millio uj munkahelynek kellene ahhoz letrejönnie 3 ev alatt. :D persze nyilvan attol függ hogyan definialjuk a "teljes foglalkoztatottsagot". teljes foglalkoztatas kapitalizmusban nem nagyon letezik, vö Kalecki: http://mrzine.monthlyreview.org/2010/kalecki220510.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!